© Spania Reiser

Kokkekunst og spennende oppdagelser i Spania

Spania har så mye mer å by på enn bare vakker kyst. Se hvor du finner de flotteste oppdagelsesrutene og den beste maten.

26. mai 2016 av Kommersiell redaksjon

Kokkekunst og kultur på spansk vis 

Vintradisjonen på den iberiske halvøya går langt tilbake i tid. Etter flere tusen år med vinproduksjon, er Spania i dag verdens tredje største vinprodusent. Bli med på en reise til Spanias 23 vinruter, som er den beste måten å bli bedre kjent med Spanias historie og kultur gjennom opplevelser, aromaer og smaker.

De spanske vinrutene byr på den perfekte kombinasjon av lokale delikatesser og overnatting på sjarmerende steder - akkurat passe for deg som er på jakt etter noe nytt og spennende.

Skinke-ruten i Extremadura, tapas-tur i Granada og pintxos-ruter i Baskerland er turer som gir deg kultur og fantastiske smaksoppleveler på en og samme tid.

Valencia-regionen er også et perfekt sted for den eventyrlystne og "matglade". Det er nemlig fødestedet til paellaen, «ir de tapeo» i Madrid, som betyr å "gå fra tapasbar til tapasbar" og smake på stedets signaturtapas - høres nydelig ut!

Spanjolene tar virkelig gastronomi på alvor, og det ikke mangel på restauranter med Michelin-stjerner. Baskerland har hele 20 Michelin-restauranter, og San Sebastian er faktisk den byen Europa som har høyest tetthet av Michelin-restauranter per innbygger. Verdens beste restaurant, El Celler de Can Roca, ligger i Girona (Katalonia), noe som virkelig er verdt en tur innom denne byen.

Toledo, som er Spanias mathovedstad i år, og byr på mange herlige matarrangementer i løpet av året som er verdt å sjekke ut.

Sykkel eller tog? Hvorfor ikke begge deler.

Om du føler for å være litt ekstra aktiv i sommer, kan sykketurer være noe for deg. De mange nedlagte jernbanesporene, Vías Verdes, har blitt til 1.800 km med flotte sykkelstier som du finner overalt i Spania. Det finnes per per i dag så mye som 80 skiltede ruter, tilrettelagt for syklister og turgåere, som holder deg oppdatert om landskapet og spansk historie. De korteste rutene er på 6 km, og på de lengste kan du sykle over 100 km.

Du kan også overnatte flere steder på disse rutene. Flere enn 70 gamle stasjonsbygninger er rehabilitert til overnattingssteder, kafeer, sykkelutleie. På disse sykkelturene kan du selv bestemme hva du vil oppleve, enten det er kystområder, innlandsnatur, storbyer eller landsbyer - det finnes noe for enhver smak. 

Den mest behagelige måten å se det beste av Nord- eller Sør-Spania på kun en uke er å reise med de spanske luksustogene, El Transcantábrico og Al-Andalus.

Bo som en konge

Du kan bo kongelig i Spania – bokstavelig talt. Slottshotellkjeden Paradoren har 93 palass, kloster og festinger som er omgjort til flotte hotell. Her er du sikret en ekstravagant opplevelse som virkelig vil høyne ferien din! Reis fra Parador til Parador med de mange tema-rutene, hvor til med og de minste kan være prins og prinsesse for en dag.

For mer informasjon om spennende reisemål, gå til Spania.info/no

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...