Opplev Barcelona:
Opplev Barcelona:

Vakre Barcelona byr på fantastiske kulturopplevelser.

© Spanias Tursitkontor

Bli med på en kunstnerisk rundreise

I disse storbyene får du de beste kunst- og kulturopplevelsene du kan drømme om. La oss guide deg gjennom det beste Spania har å tilby.

6. september 2016 av Av kommersiell redaksjon

Kunst og kultur vil alltid stå i høysete i Spania. Det er vanskelig å velge mellom alle de fantastiske byene Spania har å tilby, men i guiden under har vi plukket ut våre favoritter. 

Mat er en annen ting det er verdt å bruke litt tid på hvis turen går til den iberiske halvøya. 

Planlegg reisen i høst, og la deg inspirere av det beste Spania har å by på!

13 grunner til å dra til Barcelona

Madrid – yrende uteliv og fantastiske matopplevelser

Madrid er Spanias hovedstad og kjent som et matmekka hvor det alltid er rift om de beste bordene på alle Michelin-restaurantene byen kan tilby. 

Restauranten DiverXO er muligens verdens eneste restaurant med pønke-image og tre Michelin-stjerner, absolutt verdt et besøk hvis du ønsker det beste fra to verdener. 

Er det derimot det hippeste utelivet du er på jakt etter, er The Hat, med sin fantastiske skybar, og utendørsgrill stedet for deg. 

Yrende natteliv er det mye av i Madrid, og de beste stedene for å se og å bli sett er takterrassene på hoteller som Urban, The Principal, Indigo og Me by Melià, for å nevne noen. Her finner du den perfekte kombinasjon av kul musikk, de hotteste djene, de beste cocktailene og svømmebasseng det blir fristende å hoppe ut i etter noen drinker.

Er det en matopplevelse utenom det vanlige du er på jakt etter, bør du legge turen innom stjernekokken Sergi Arolas vermutería SOT. Denne vermutbaren er en opplevelse for alle sanser. Valgene er, med andre ord, enorme når det kommer til mat og drikke i Madrid.

Matmekka:
Matmekka:

Å gå på matmarked i Madrid er en opplevelse. Gå for all del ikke glipp av god skinke og god ost. 

© Spanias Turistkontor

Shopping i Madrid

I Madrid anbefales det å ta turen innom den berømte Golden Mile. Denne gaten ligger i den fasjonable bydelen Salamanca, og byr på luksusbutikker og anerkjente merkevarenavn.

Hvert hjørne av Madrid byr på sin stil, og i byens hjerte finner du blant annet supre vintagebutikker. Ikke gå glipp av designerkuppene på Las Rozas Village. Denne outleten byr på designerskatter opptil 60 prosent rabatt.


Barcelona – en arkitektonisk perle med masse sjarm

Barcelona er en av verdens mest berømte byer, mye takket være Antonio Gaudís enorme katedral, Sagrada Família. Barcelona bugner av unike opplevelser, og byen fornyer seg hele tiden.

Tar du turen innom de modernistiske mesterverkene Saint Pau Modernista, Casa Lleó I Morera og Torre Bellesguard har du garantert noe å snakke om neste gang du vil imponere i lystig lag.

Må oppleves:
Må oppleves:

Antonio Gaudís enorme katedral, Sagrada Família, er en av Barcelonas store attraksjoner.

© Spanias Turistkontor

En annen ting du ikke bør gå glipp av er en av de mange jazz-konsertene på et av Gaudís mesterverk. La Pedrera, på den fasjonable avenyen Passeig de Gràcia, er å anbefale.

Et annet fantastisk sted å besøke er fjellet Tibidabo. Med sine 512 meter over havet er dette den høyeste toppen på fjellet Serra de Collserola. Her ligger også den kjente St. Maria kirken, og et over 100 år gammelt tivoli. Ta også turen opp til Montjuic-høyden hvor du får en flott utsikt over byen. Barcelona ligger kun 2 timer med lyntog fra Madrid.


Shopping i Barcelona

I bohemske og elegante Barcelona finner du området rundt Paseo de Gràcia og Barrio Gótico som strekker seg over fem kilometer, og som utgjør et av Europas største utendørs shoppingsentrum.

Ta turen innom de mange lekre butikkene i bydelen Ensanche, mellom avenyene Diagonal og Paseo de Gràcia. Husk at kjeder som Zara og Mango har større utvalg, til en billigere penge, enn hjemme. La Roca Village er et outlet som selger luksusvarer med opptil 60 prosent rabatt, vel verdt et besøk.

Husk for all del taxfree. Handler du for over 90 euro, så får du refundert momsen på 21 prosent.

Shopping i Spania er en unik opplevelse. I tillegg til de store merkenavnene og de spanske designerne gir flere av landets store varehus rabatter til turistene. 

Lekker fingermat:
Lekker fingermat:

Ta en pause fra shoppingen og nyt deilig tapas, som er en viktig del av det spanske kjøkkenet.

© Spanias Turistkontor

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...