Caitlyn Jenner (66) er H&Ms nye modell

Hylles og slaktes i sosiale medier. Se det første bildet av kolleksjonen her!

11. mars 2016 av Martine Haug Nysether

Fredag formiddag delte H&M nyheten for sine 12,9 millioner følgere på Instagram.

– H&M har valgt å samarbeide med Caitlyn Jenner, en av verdens mest hyllede sports atleter, som en del av vår H&M Sport kampanje fordi vi vil vise at alt er mulig – i idrett eller i selve livet, sier PR-sjef i H&M, Vibeke Holann til Tara. 

66-åringen sjokkerte hele verden i fjor, da den tidligere idrettstjernen Bruce Jenner fortalte at han ønsket å skifte kjønn.

– Jeg er en kvinne. Hjernen min er mye mer feminin enn maskulin. Gud ga med en kvinnes sjel, uttalte Jenner i intervjuet med ABCs stjernereporter Diane Sawyer.

CAITLYN JENNER:
CAITLYN JENNER:

Det første bildet av 66-åringen iført H&Ms nye sportskolleksjon har ført til mange reaksjoner på sosiale medier.

© H&M

Etter at nyheten ble kjent, har ikke reaksjonene latt vente på seg. I skrivende stund har bildet over 87 000 likes og nærmere 2500 kommentarer.

Kolleksjon, som Jenner skal fronte, består av tekniske og funksjonelle plagg designet som en hyllest til individualiteten og troen på seg selv, opplyser H&M til Tara.

Mens flere roser den svenske klesskjeden for valget, er det også en del som vender tommelen ned og skriver at de vil boikotte H&M fremover. Noe av kritikken går også på at det er Bruce – og ikke Caitlyn Jenner – som var en sports athlet.

H&M ønsker ikke å kommentere kritikken og sier at de gleder seg til å fortelle mer om kampanjen ved en senere anledning.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...