© Getty

Lag din egen mor

Å være mor er vanskelig, og kanskje klarte ikke moren din å dekke dine behov. Derfor kan du lage din egen mor.

3. januar 2011 av Marit Lien

Å være mor er så vanskelig at ingen kan være en perfekt sådan. Sjansen er stor for at også din mor en eller annen gang, på en eller annen måte, har skuffet eller såret deg, og i hvert fall satt sine spor hos deg.

Å forandre sin egen mor er et håpløst prosjekt, så hvorfor ikke lage din egen mor?!

1: Tenk på ordet mor som et verb.

Tenk på ordet mor som et verb; å mødre, i stedet for som et synonym. På denne måten unngår du å knytte en mors egenskaper til én bestemt person, og i stedet kan du knytte disse egenskapene til hvem som helst som gir deg moderlig oppmerksomhet. 

2: Finn ut hvor, eller om, du behøver mer mødring.

Så snart du ikke lenger knytter moderskap til din egen mor (eller en annen bestemt person), og i stedet ser det å mødre som å gi kjærlighet og styrke, skal du finne ut hvor i livet du kunne trengt mer mødring.

Fullfør disse setningene med det første som faller deg inn:

Jeg føler meg ubrukelig, lite elsket og frastøtende når ...
Jeg føler meg tom og trengende når ...
Jeg føler meg dum og uvitende når ...
Jeg føler meg hjelpeløs og udugelig når ...

Hvis følelsene beskrevet over er ukjente for deg og du ikke klarer å fullføre setningene, så er det en stor sjanse for at du har fått godt med moderlig kjærlighet - enten av din egen mor eller av en annen person.
Men hvis følelsene over ga deg klare assosiasjoner, og du fullførte setningene uten problemer, behøver du mer moderlig omtenksomhet, eller mødring, for å dekke dine behov.

3: Lag din egen mor.

Etter at du har funnet ut på hvilke områder du behøver mer mødring skal du finne personer som kan hjelpe deg å dekke dine morsbehov. Hvis du tror at din egen mor er i stand til å hjelpe deg, så er det kjempefint; da skal du gå til henne og be om råd. Men hvis din mor ikke kan sørge for deg, så skal du finne andre som kan gjøre det.

Alle kan nyte godt av moderlig kjærlighet dersom vi bare gir slipp på idéen om at det bare er vår egen mor som kan gi oss dette.

 

Setter du grenser?

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...