© Illustrasjon: Rune Markhus Foto: Johs. Bøe

Smarthet: Helsehelg

Livet blir ikke alltid som vi har tenkt. Noen ganger blir det mye morsommere.

30. januar 2015 av Marthe Reienes

Min beste venn inviterte meg til fjells, til en helg med skiturer, sunn mat, bitte litt vin (det er så bra for antioksidantene) og avslapping. Indre ro, ytre sunnhet.

Min beste venn er vittig og dyktig. På hver vår kant får vi ting til.

Sammen er vi helt udugelige.

Som studenter fikk vi gode karakterer på alt vi gjorde hver for oss. Men hver gang vi leverte en oppgave sammen, ble resultatet så vidt over strykgrensa. Vi hadde det FOR gøy, og vi fjaset bort det seriøse. Pluss og pluss ble minus. Hver gang.

Hun bor i Bergen, jeg bor i Oslo. Dette skulle skje: Togene våre skulle møtes på midten, på Geilo. Vi skulle handle friske, rene råvarer på matbutikken i Geilo sentrum, før vi skulle ta en taxi opp til hytta, lage god, sunn mat, kanskje ta et ørlite glass vin og så legge oss og sove godt i frisk fjelluft.

I stedet skjedde dette: Togene var forsinket begge veier, så da vi kom ramlende ut på perrongen sammen med stressede småbarnsfamilier og sure skiturister, så var alle butikkene stengt, vi måtte praie en taxi, få den til å kjøre oss til nærmeste bensinstasjon hvor vi i panikk kjøpte en pakke spagetti, en Dolmio-saus, en pose frosne rundstykker og en ost.

Vi durte opp til hytta og drakk en flaske vin.

Lørdag. Dette skulle skje: Vi skulle våkne uthvilte og freshe, spise eggerøre og drikke appelsinjuice, legge ut på en forfriskende langrennstur, komme tilbake med roser i kinnene, koke noen brekkbønner eller noe, nyte en helsebringende middag sammen med et bitte lite glass rødvin.

I stedet skjedde dette: Vi våknet slitne og fjollete, spiste frosne rundstykker med ost, la ut på langrennstur, ble overrasket av snøstorm, ble så oppskaket at vi tok taxi til afterski på Dr. Holms i Geilo sentrum, styrtet tre halvlitere for å døyve snøstormsjokket, tok taxi tilbake til hytta, spiste spagetti med Dolmio-saus.

Så ble vi sure for at vi ikke hadde tatt med mer vin, tok taxi tilbake til Dr. Holms og kjøpte Jägershots og hvitvin i baren med kredittkort, møtte noen bekjente og noen helt ukjente, og inviterte alle med på nachspiel på hytta.

På søndagen våknet vi av at vi lo, helt til vi så på klokka. Toget! Taxisjåføren som kjørte oss til togstasjonen var den samme som hadde kjørt oss til afterski (eller var det FRA afterski?) og takket oss på vegne av Geilo taxi for at vi hadde brukt flere tusen kroner på drosje i løpet av helgen.

Vi trøstet oss selv med at latter er sunt.

I høst så min verden veldig annerledes ut enn den gjorde for noen år siden. Jeg var sterkt redusert av kreftbehandling da min beste venn på ny inviterte meg til hyttetur før jul. Vi drakk litt champagne. Vi gikk tur. Vi spiste laks. Vi leste og skrev og pratet. Vi lo. Vi hadde oppdaget formelen til suksess:

Minus og pluss ble pluss.

 

 

Marthe Reienes (37) er journalist og spaltist i Tara. Følg henne gjerne på Instagram og Facebook

Seneste

Kanskje er du også interessert i...