"Norsk Sokkel" – et must i høst

Heidi Lindes kritikerroste "Norsk Sokkel" er en treffsikker roman om Norge og menneskene som bor her. Nå seiler den opp som en av bokhøstens store favoritter.

15. september 2015 av Gyldendal

På et hotell i Skien sitter en familiefar og forsøker å glede seg over at han ikke har kreft. Tretti mil lenger nord, på Lillehammer, forsøker svigermoren hans å finne ut av hvem hun skal bli nå som hennes alkoholiserte ektemann omsider har bestemt seg for å slutte å drikke. I Sogndal prøver en voksen sønn å få plass til mora si på sykehjem. I Trondheim strever en sju år gammel jente med å finne seg til rette i et nytt fosterhjem. Et gravid par på Jessheim får et rutinemessig tilbud om fosterdiagnostikk, mens en NAV-arbeider på tur til Kreta ikke klarer å nyte ferien fordi hun synes så synd på alle.

Norsk sokkel er fortellingen om Norge, og menneskene som bor der. Om deres drømmer, skuffelser og tilkortkommenheter, og om deres dypt menneskelige ønske om å være en bauta for andre.

Bestill Norsk sokkel her.

 

ANMELDELSER:

 "Norsk sokkel er ein av dei viktigaste romanane så langt i 2015."

Marta Norheim, NRK

 

"Heidi Linde berører og underholder med roman om den norske velferden"

Marie L. Kleve, Dagbladet (terningkast 5)

 

"Et lite stykke Norge."

Dagens Næringsliv

 

" Jeg er ikke redd for å påstå at Norsk Sokkel blir en av høstens bokfavoritter."

Maren Moss, Glåmdalen (terningkast 5)

 

"... sjeldent treffsikker og samtidig underholdende lesning."

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen (terningkast 5)

 

"Heidi Lindes litterære kvaliteter kan det knapt settes spørsmålstegn ved. Norsk sokkel er blitt en original og lettflytende fortelling ..."

Turid Larsen, Dagsavisen

 

"Morsomme scener avløses av rørende øyeblikk ..."

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

 

"Norsk sokkel kan gjerne bli en av høstens bokvinnere."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 

"Denne morsomme og samtidig sterkt rørende boken er annerledes, og er rett og slett fortellingen om Norge og menneskene som bor der." 

VG

 

"... svært god til å beskrive mellommenneskelige forhold, og også til å få leseren til å reflektere over hvilke holdninger og fordommer som ligger til grunn for de følelsene man får overfor romanpersonene" 

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

 

Les mer om boka her. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...