Cher og Hollywood-reporter Aud Berggren
Mamma Mia - Here We Go Again:

Hollywood-reporteren Aud Berggren møtte nylig Cher (72) for Tara. Intervjuene for «Mamma Mia! Here We Go Again» fant sted bare to dager før Tara nr.10 kom i salg. Det hadde ikke vært visning av filmen en gang! 

Tara møter stjernene: Cher er uten tvil divaen i den nye «Mamma Mia»-filmen.

– Jeg fikk dialogen skrevet om, forteller Cher til Taras Hollywood-reporter Aud Berggren. Det er kun én hun ser opp til, nemlig Meryl Streep.

17. juli 2018 av Av Aud Berggren Foto: Getty Images, Filmweb Media, UPI Media og imdb.com

Mamma Mia! Here We Go Again

Cher (72) er kledd i svarte tights, en løs kaftan, også i svart, med broderier i bronse, enorme ringer og kjeder, toppet av en enorm lang svart parykk. Hun er kjent for sine mange parykker, og i filmen er hun platinablond. Men Cher hadde ikke vært Cher om ikke divaen i henne stakk hodet opp da filmingen begynte.

– Jeg likte ikke dialogen min og jeg ville skrive den om for å forstå rollen bedre, så begynnelsen var ikke helt knirkefri, innrømmer hun.

Cher bestemor i Mamma Mia film
STJERNESPEKKET:

Nå er det endelig klart for ny Mamma Mia film, med flere nye stjerner, blant annet Cher i rollen som bestemor. 

Cher var diva på sett

Cher benekter ikke at hun er diva, og denne gang ble det satt opp digre paraplyer med mykt, flatterende lys for henne. I all min tid i Hollywood har det bare skjedd med Cher og Barbra Streisand.

– Dette er den letteste rollen jeg noen gang har hatt. Alle var så rolige, sikkert fordi de hadde jobbet sammen tidligere. Selv var jeg nervøs, for jeg kjente ikke noen bortsett fra Meryl, men de kunne ikke vært hyggeligere mot meg, sier hun til Tara.

Cher og Andy Garcia er nykommerne i filmen der Cher spiller moren til Meryl, selv om hun bare er tre år eldre. Det er kun én hun ser opp til, nemlig Meryl Streep. De har kjent hverandre lenge og felles for begge er at de elsker ABBA.

– Cher og jeg ble kjent da vi jobbet sammen i «Silkwood», for snart 35 år siden, forklarer Meryl Streep (69).

Meryl Streep og Amanda Seyfried
Gode venner:

Ingen har vel glemt samspillet mellom Meryl Streep og Amanda Seyfried fra den første «Mamma Mia»-filmen.

Ti år siden den første Mamma Mia-filmen

Vi vet allerede at Meryl Streep er ustoppelig, men det er faktisk ABBA også. Etter en lang artistkarriere, musikal på Broadway og suksessfilmen «Mamma Mia!», som håvet inn 615 millioner dollar, går startskuddet for «Mamma Mia! Here we Go Again». Det har gått ti år siden den første filmen fra 2008.

– Jeg har bare en liten rolle i den nye versjonen og jobbet bare en uke, men det var en veldig viktig uke, forklarer Meryl. 

– Dessuten var det fantastisk morsomt å se alle igjen, selv om det var i et studio i England, mens de andre fikk dra til denne nydelige øya i Kroatia. Men ingen av dem hadde forandret seg i det hele tatt. Helt utrolig at det er over ti år siden! sier Meryl da jeg møtte henne for filmen «The Post» før jul, der hun spiller mot Tom Hanks.

– Det var første gang vi spilte sammen, men Tom var sjefen min i «Mamma Mia!», som produsent forklarer Meryl.

Mamma Mia filmen
Spent på mottakelsen av filmen:

Amanda Seyfried er spent på mottakelsen av den nye «Mamma Mia»-filmen. 

Stor Abba-fan

Meryl Streep forteller at hun ble en stor ABBA-fan etter 11. september 2001.

– Vi hadde nettopp flyttet til New York fra Connecticut rett før World Trade Center kollapset. Bare min yngste datter bodde hjemme, og hun fylte ti år, og vi skulle ha en forsinket bursdag for henne. Jeg lurte på hva i all verden jeg kunne gjøre i denne mørke tiden. ABBA-musikalen hadde nettopp åpnet, så jeg tok med fem av venninnene hennes og mødrene deres. Musikalen var en sterk opplevelse, som minnet oss på at det finnes godhet og skjønnhet i verden. Vi kunne ikke fått en bedre medisin på dette lavpunktet i historien. Lite ante jeg at jeg skulle bli tilbudt rollen som Donna i filmversjonen av «Mamma Mia!» sju år senere. Det var jo ikke nettopp en rolle for noen i min alder, men jeg elsker musikken og var lykkelig over å få den, sa Meryl Streep i forbindelse med den første filmen.

For tre år siden spilte hun rockesanger i «Ricki and the Flash», i en alder av 66.

– Noen sammenligning med hva du gjorde i «Mamma Mia!»?

– Låtene i ABBA var så veletablerte av de to jentene i bandet, så jeg følte et ansvar for lyden som Benny og Björn hadde perfeksjonert med årene. Det var som å synge til en sang du hadde i hodet allerede, men begge stilene var like utfordrende. 

Aud Berggren og Meryl Streep
Treffer stjernene:

– Jeg har en mindre rolle denne gangen, forteller Meryl til Aud Berggren.

– Har du noen gang sagt nei til en rolle fordi du ikke visste om du kunne mestre den?

– Faktisk ikke. Men så er det heller ingen som har bedt meg om å fly et fly! sier skuespilleren som blir 70 til neste år og fremdeles holder seg på toppen av karrieren.

– Hvordan holder du koken?

– Jeg svømmer 1600 meter hver dag, og jeg er glad for at jeg har et godt sovehjerte, for jeg kan fort bli trett. De fleste sover altfor lite i dag, mener Meryl Streep som har vært gift med den sammen mannen hele livet.

– Har du noen oppskrift?

– Nei! Jeg har bare vært heldig, men jeg kjenner mange par med lange ekteskap. Mannen min var skilt. Han giftet seg bare 21 år gammel, og det varte i ett år. Jeg har ingen oppskrift på hvordan man gjør det. Jeg er bare heldig som fant en god mann!

– Den største gleden nå som barna er voksne og lever sine egne liv, er å ha tid hjemme hos seg selv. Å kunne være uforstyrret en hel måned ville for Meryl vært toppen av lykke.

– Jeg er stadig mer takknemlig for å være i live. Det er mange venner, bank i bordet, som har blitt syke og gått bort. Jeg er født i krepsens tegn og er en typisk krabbe, så jeg liker meg aller best hjemme. Men jeg forsøker i hvert fall å være mer sosial og treffe så mange mennesker jeg kan. Livet er kort, sier Meryl Streep. 

Mamma mia filmen
MED MORENS VENNINNER:

Donnas venninner Tanya og Rosie (Christine Baranski og Julie Walters) finner på nye sprell i oppfølgeren. Her er de på kjøretur med Sophie (Amanda Seyfried).

Tre fedre i filmen

Amanda Seyfried fikk sin store sjanse i den første filmen.

Hun kom rett til «Mamma Mia» fra den populære tv-serien «Big Love» som handler om en mormoner­familie med tre koner. Filmsuksessen gjorde at hun måtte avlyse den siste sesongen av serien.

– Der hadde du tre mødre. Hva er familie for deg?

– Ikke nødvendigvis mor, far og barn. I «Mamma Mia!» har jeg tre mulige fedre som alle er villige til å være faren min. Selv føler jeg at jeg egentlig har to fedre, for det er en mann i London som også er en farsskikkelse for meg, røper Amanda.

HERLIG GJENSYN:
HERLIG GJENSYN:

Fra venstre Colin Firth, Stellan Skarsgård og Pierce Brosnan dukker opp i kjent stil, for å hjelpe sin felles datter ...

God kjemi med Meryl

– Jeg var selvfølgelig nervøs over å skulle spille mot selveste Meryl Streep, men hun trykket meg til sitt bryst fra første stund. Når du spiller mot en som er så begavet, smitter det over på deg også. Jeg var redd, men optimistisk. De siste ti årene har vært spennende. Jeg var så ung den gangen og har lært så mye siden. Jeg hadde mye angst, og det er ingen god måte å leve på, sier Amanda Seyfried.

Hun strevde med tvangslidelser da hun var yngre, og hun hadde ubegrunnet angst for at moren skulle dø. Få er så knyttet til hunden sin som Amanda. Finn ville dødd hvis hun ikke hadde adoptert ham, og han har vært hennes følgesvenn siden. Før hun ble mor, forberedte hun hunden på barnet som skulle komme. På gården sin i delstaten New York, har hun geiter, høner, hester og katter. Men bare én hund.

– Alle sa at jeg ikke kunne forberede ham på barnet, fordi han bare er en hund. Men det tror jeg ikke noe på, smiler Amanda. 

«Dancing Queen» på skoledansen

Hun giftet seg med skuespilleren Thomas Sadoski bare 12 dager før hun fødte en datter i mars 2017. Svangerskapet var en overraskelse, men er det beste som har skjedd henne. De spilte sammen i filmen «The Last Word» med Shirley MacLaine.

Amanda som begynte med sangundervisning lenge før hun tenkte på å bli skuespiller.

– Siden jeg er født i 1985, var jeg godt kjent med ABBA. «Dancing Queen» ble alltid spilt på skoledansene våre, og jeg hadde sett musikalen før det ble kjent at det skulle bli film også. Da sendte jeg en tape til Benny og Björn med mine versjoner av låtene deres. Heldigvis likte de dem. Jeg kjenner egentlig ikke ABBA. For meg er de bare Benny og Björn.

mamma mia filmen
UNG:

Venninnene Tanya og Rosie glemmer ikke feriedagene med Donna i det greske paradiset da de var unge. Også de «tre fedrene» dukker opp i unge utgaver.

Cher er stor fan av Meryl

Cher er også ABBA-fan og synger «Fernando» i filmen.

– Men jeg visste ikke at jeg var en fan. En dag jeg satt ved pc-en, dukket en gammel ABBA-video opp, og der er jeg med. Jeg husket ikke en gang at jeg hadde gjort den, men jeg er der, bak et glassvindu i studio, sammen med andre mennesker, og vi danser og applauderer, ler Cher som har møtt Benny, men ikke Björn.

– Du har hatt en enorm karriere både som artist og skuespiller, men er det noen annens karriere du også kunne ønsket deg?

– Det måtte bli Meryls. Meryl har en perfekt karriere. Jeg kan ikke tenke på noen som er bedre. Hun har også funnet balanse i livet sitt og tar ting så lett. Jeg mailet henne og klaget over at jeg så altfor mørk ut i en scene. Hun skrev tilbake: «Glem det, okay, for det spiller ingen rolle!» Men jeg klarte selvfølgelig ikke å glemme, smiler Cher selvironisk.

– Har dere beholdt kontakten siden «Silkwood»?

– Hele tiden! Da jeg var på settet og gjorde en av låtene mine, kom hun løpende med skrål og skrik og klemte meg etterpå. Assistenten min sa at hun hadde gjemt seg for hun ville ikke forstyrre meg. Vi snakker og mailer stadig vekk.

I dag er også Meryl og Amanda nære venner og har gjort flere tv-intervjuer sammen for den nye filmen. Den forrige sluttet med at Sophie og Sky (spilt av Dominic Cooper) skulle gifte seg, men foran alteret bestemte de seg for å dra ut i verden i stedet.

Lily James
UNGE DONNA:

Lily James har samme rolle som Meryl - som den unge utgaven av Donna. Filmen er også et tilbakeblikk til da Donna var gravid med Sophie. Vi ser også Sam, Harry og Bill som unge og hva som skjedde da de traff Donna.

Aud Berggren er Hollywood-reporter:

Norske Aud Berggren har jobbet som journalist i Los Angeles i over 30 år. Hun er tilknyttet The Hollywood Foreign Press Association og sitter i juryen blant dem som stemmer frem kandidater til Golden Globe (priser til amerikanske filmer og TV-serier).

"Jeg har truffet Meryl Streep opp til to ganger i året siden 1988 fordi hun jobber så mye. Meryl er høflig, veloverveid, med en lys trillende latter, og etter hvert har hun blitt mer politisk engasjert, spesielt i kvinnesaker.

Cher kommer med mørk stemme og enda mørkere humor som også går på henne selv. Alltid i fargerike klær. Smilet har med årene blitt stivere enn da jeg møtte henne i anledning filmer som «Masken» og «Moonstruck», og hun har ikke en en eneste uprofesjonell rynke i ansiktet.

Det har også blitt mange møter med Amanda Seyfried siden den første «Mamma Mia!»-filmen. Hun er veldig åpen, også med at hun har hatt mye angst. Ikke er hun jålete heller. Jeg har et par ganger vært på samme fly som henne fra New York. Hun sitter i kabinen, helt uten sminke, og snakker med oss journalister som om vi er gamle venner."

Dette er skuespillerne i Mamma Mia oppfølgeren:

Meryl Streep Mamma Mia! Here we Go Again


Meryl Streep

Født: 22. juni 1949 i New Jersey. 

Bor: I New York City.

Familie: Gift med den norskættede billedhuggeren Donald Gummer. De har sønnen Henry og døtrene Mamie, Grace og Louisa.

Yrke: Skuespiller. Begynte å studere for å bli operasanger da hun var 12.

Aktuell med: «Mamma Mia! Here We Go Again» som har premiere 20. juli.

Amanda Seyfried Mamma Mia! Here we Go Again

Amanda Seyfried

Født: 3. desember 1985 i Pennsylvania. 

Bor: I Los Angeles og New York. 

Familie: Har en datter på ett år. Gift med Thomas Sadoski. De vil ikke røpe navnet til datteren.

Yrke: Skuespiller og sanger. 

Aktuell med: «Mamma Mia! Here We Go Again».

Cher Mamma Mia! Here we Go Again

Cher

Født: 20. mai 1946 i California.

Bor: I Los Angeles. 

Familie: Har to sønner, Chaz Bono (49) og Elijah Allman (42). Chaz var født jente og skiftet kjønn i 2008. Cher var gift med avdøde Sonny Bono og rockeren Greg Allman. 

Yrke: Sanger, skuespiller, danser, komiker, motedesigner, forretningskvinne, produsent, låtskriver og tv-vert. 

Aktuell med: «Mamma Mia! Here we Go Again».

Seneste

Kanskje er du også interessert i...