Krimfestivalen
© Krimfestivalen / Agnete Brun / Svein Finneide / Marcus Oliveras

Krimfestivalen 2019

Krimfestivalen 2019 går av stabelen 21.–23. mars. På årets festival møter du rekordmange forfattere fra inn- og utland.

19. mars 2019 av Ingrid Hårstad

Torsdag 21. mars klokken 10.00 åpner Krimfestivalen i Oslo for åttende gang.
Det bys på møte med 64 forfattere og over 50 forskjellige arrangement i løpet av de tre dagene festivalen pågår. Alle arrangementene har gratis inngang og er åpne for alle. I tillegg blir festivalen streamet på www.forlagsliv.no.

Krimfestivalens mangfoldige program inneholder både forfatterintervjuer og paneldebatter,
og du kan oppleve alt fra krimteatersport til en kriminalkomedie spesialskrevet for festivalen av Knut Nærum. 

Du kan også være blant de aller første til å se første episode av Wisting – en av tidenes dyreste, norske tv-serier som bygger på to av Jørn Lier Horsts romaner.

Så å si hele den norske eliten av krimforfattere deltar på festivalen,
inkludert Gunnar Staalesen, Unni Lindell, Trude Teige, Torkil Damhaug, Tom Egeland, Jørn Lier Horst, Anne Holt og Hans Olav Lahlum, Hanne Kristin Røhde med flere.

Fra USA kommer to av verdens mestselgende forfattere: Lisa Gardner og Robert Dugoni. Fire av forfatterne som kommer til Oslo er fra Storbritannia, i tillegg kommer en dansk og en islandsk forfatter.

Festivalen har også lykkes med å få Camilla Läckberg på besøk. Hun er i spissen for 11 svenske forfattere som tar turen til Oslo denne uken. Blant de svenske gjestene finner vi også Jan Stocklassa som skal snakke om Palmemordet, en av de mest sensasjonelle mordgåtene i morderne tid. Stocklassa er aktuell med dokumentarboken Stieg Larssons arv. Nøkkelen til Palme-mordet .

Seneste

Kanskje er du også interessert i...