norske julefilmer for barn jul
Den beste julefilmen:

Alle i redaksjonen er enig om at den romantiske komedien "Love Actually" er julas beste film!

© Universal pictures / Hughes Entertainment/ Columbia Pictures / Ústřední půjčovna filmů

9 julefilmer du bare må se i jula

Her er julefilmene det ikke blir jul uten! Finn dine julefavoritter.

30. november 2020 av Merethe Hommelsgård

Adventstiden og romjulen blir ikke den samme uten julefilmer, synes vi i Tara-redaksjonen! 

Det finnes noen klassikere vi bare MÅ se hver jul for at stemningen skal komme krypende og nå har vi samlet dem i en liste for deg. Disse filmene blir vi aldri lei av!

Sjekk lista om du finner noen av dine favoritter, eller kanskje blir inspirert til å se en av våre forslag:

1. Love Actually

- Filmen som har alt: julestemning, gode skuespillere, forskjellige interessante historier, humor, kjærlighet, fin musikk - og et av de mest rørende øyeblikkene i filmhistorien med Emma Thompsons karakter, sier Tara-journalist Lisbeth Skøelv.

2. The Holiday

- Jeg synes denne må med på lista, for den er så utrolig herlig, sier Tara redaktør Torunn Pettersen. 

- Ja, for dem som kanskje har begynt å omtrent kunne "Love Actually" utenat, kan denne være en fin erstatter. Skikkelig feel-good film om å følge hjertet sitt, sier nettjournalist på Tara, Merethe Hommelsgård.

3. Reisen til julestjernen

- Denne julefilmen minner meg om søsteren min og barndommen. Vi så alltid på den sammen, og sangen til Sonja var det vakreste vi hadde hørt. Jeg gleder meg fortsatt like mye til den kommer på TV i jula, rett etter min andre julefavoritt, "Tre nøtter til Askepott", sier Hommelsgård.

4. Tre nøtter til Askepott

- Dette er den ultimate julefilmen for meg! Musikken, kostymene, den litt corny voice-overen av Knut Risan: "Kjole med slep, men ingen prinsesse!" Jeg blir aldri lei, sier digital redaktør Ingrid Hårstad.

5. Alene hjemme

- Denne filmen er en av mine favoritter i jula. Passer bra for hele familien, anbefaler grafisk designer i Tara, Siri Hass.

6. Flåklypa Grand Prix

- Denne herlige klassikeren er ikke en julefilm, men det går på tv hver romjul og det har den gjort så lenge jeg kan huske. Når de velkjente stemmene høres fra tv-skjermen, da er det bare å hoppe i pysjen og la roen senke seg. Det er alltid like nostalgisk og fint å se denne filmen, og jeg håper barna mine blir like glad i den som jeg er (jeg jobber med saken), sier nettjournalist for Tara, Trine Wang.

7. The Family stone

- Det blir ikke jul uten denne filmen! Jeg ser den alltid i løpet av adventstiden som en oppladning til den store dagen. Herlig trist og fin film, jeg legger merke til nye ting. Jeg bare elsker denne, sier Taras sjefsredaktør Torunn Pettersen

8. Hjelp det er juleferie

- Som alle andre synes jeg også at "Love actually" er den ultimate julefilmen, fordi en skikkelig romantisk komedie alltid er flott i jula. Men da må vi naturligvis ikke glemme komedien "Hjelp, det er juleferie!" heller, fordi jeg ler like mye hver gang, sier Taras filmekspert Ellen Christensen.

9. Tomten är far till alla barnen

– Svensk må-se-julefilm med høy latterfaktor! Alt som kan gå galt, går galt når en moderne storfamilie med mine, dine og våre barn – og ekser skal feire en fredelige jul sammen, forteller Tara-journalist Cecile Espensen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...