Julegaver som kan spises
© Lisa Björner/Allt om Mat

Krydrede frøbrød

Prøv deg på denne deilige brød-oppskriften! Gulrot og yoghurt gir saftighet.

22. november 2019 av Ellen Wendt
Spiselige julegaver.

Mettende og kjempegodt!

© Lisa Björner/Allt om Mat


Tid: 20 min. + 1 1⁄2 time hevetid + 1 1/4 time stektid

Antall brød: 2

2 gulrøtter (à 125 g)
3 1⁄2 dl vann
25 g fersk gjær
1 pose brødkrydder (16 g)
3 dl naturell yoghurt (3,4 %) 1⁄2 ss flaksalt

1⁄2 dl linfrø
1⁄2 dl solsikkefrø
1⁄2 dl gresskarfrø
1 dl havregryn
3 1⁄2 dl hvetemel (210 g)
10 dl sammalt grovt rugmel (550 g)

Slik gjør du:
1. Skrell og riv gulrøttene. Varm opp vannet til 37 °C. Løs opp gjæren i vannet i en bakebolle, og rør inn alt utenom rugmelet. Tilsett rugmelet, litt om gangen, og elt deigen i 2–3 min., den skal være ganske klebrig.

2. Legg et kjøkkenhåndkle over deigen og la den heve i ca. 1 time.

3. Ha deigen over på melet benk, og del den i to. Form til to brød, og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. La dem heve tildekket i ca. 30 min. Sett ovnen på 175 °C.

4. Stek i nedre del av ovnen i ca. 1 1⁄4 time. La dem avkjøles på rist. 

Les også: Hjemmelaget marsipan - trinn for trinn!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...