© Fox Searchlight

Endelig! Her er traileren til Absolutely Fabulous-filmen!

Se Edina og Patsy ta livet av Kate Moss i ny film.

28. april 2016 av Marthe Reienes

Det er 24 år siden vi først stiftet bekjentskap med de middelaldrende, overfladiske og alkoholmarinerte engelske damene Edina Monsoon og Patsy Stone, spilt av henholdsvis Jennifer Saunders og Joanna Lumley. BBC-serien Absolutely Fabulous, som også ble vist på NRK, fikk en stor fanskare i flere land.

Se filmtraileren lenger ned i saken!

Serien ble kjent for sine mange gjesteroller og kjendisopptredener, og i den nye filmen mangler det heller ikke store stjerner. Mad Men-kjekkas Jon Hamm, designer Stella McCartney, Dynastiet-heks Joan Collins (bildet under) og komiker Dawn French er bare noen få av de mange kjente navnene på rollelista.

I tillegg spiller supermodell Kate Moss seg selv, hun blir dyttet ned av en balkong på en fasjonabel lanseringsfest og lander i Thames-elven og forsvinner, som igjen er grunnen til at Patsy og Edina må rømme fra paparazzier og hat-storm i England og dra til den franske riviera (for der er alle halvkriminelle uansett) for å gjemme seg og leve det gode liv.

– Helt siden Edina og Patsy dukket opp på skjermen første gang i 1992 – er det virkelig 17 år siden! – har de to gærne damene vært en av mine favoritter. Kanskje fordi jeg selv var ung og frigjort på  70-tallet – et tiår de to bestevenninnene fremdeles synes å befinne seg i – de nekter jo å bli verken eldre eller klokere. Noe som gjør dem hysterisk morsomme. Ikke rart jeg gleder meg til filmen – det blir et hyggelig gjensyn, sier Taras filmekspert Ellen Christensen.

Mange av de gode gamle rollefigurene er også tilbake, blant andre Julie Sawalha som Edinas snusfornuftige datter og Jane Horrocks som assistenten Bubbles. Traileren og bildene røper også at vi kan glede oss til mange fabelaktige og kreative antrekk.

Filmen har Norgespremiere 30. september. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...