© tara.no

525.000 i lønn gjør deg lykkelig

Tjener du omtrent 525.000? Da kan ikke hverdagen din bli noe bedre.

15. mars 2011 av Marit Lien

Psykologi- og økonomiundersøkelser har vist at folk blir lykkeligere når inntekten deres øker - noe som vel ikke kommer som noen bombe på noen av oss, men det som nok er litt overraskende er hva en av de siste undersøkelsene på området viser:

Joda, vi blir mer fornøyde når inntekten blir høyere - men bare inntil en inntekt på ca. 525.000 kroner..!

Lykkeligere inntil 525.000

Så å gå opp i lønn fra 525.000 vil altså ikke gjøre deg noe lykkeligere.
Riktignok vil en inntekt høyere enn 525.000 gjøre deg mer fornøyd med livet generelt, men den hverdagslige lykkefølelsen vil ikke bli noe større.

Penger ingen betydning for det som er viktig

Noe av årsaken til at man ikke blir noe lykkeligere i hverdagen når man tjener mer kan ha å gjøre med at inntekt ikke påvirker evnen vår til å være sammen med de vi er glad i, eller vår evne til å unngå ulykker og smerte eller til å nyte fritid.

Folk med mye penger har større mulighet til å kjøpe seg fornøyelser, men det viser seg at folk med mye penger setter mindre pris på slike fornøyelser enn folk med mindre penger gjør.

Ulykkelig av Lotto-millioner?

Men - skrekk og gru - betyr dette at man virkelig ikke blir noe lykkeligere av å vinne millioner i Lotto? Joda - man kan bli lykkelig av det, men da må man visst ha en plan for hva man skal gjøre med pengene (så det er bare å dragdrømme videre), også bør man gi bort penger i stedet for å låne dem bort.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...