Julekonserter 2019.
© Kristin & Vibeke, Hans Frederik Asbjørnsen, Warner Music Norway.

Kulturelle hendelser vi gleder oss til denne julen

Kom i skikkelig julestemning med "Sissels Jul", fall i ro med Eva Weel Skram sin nye julesingel eller julekonsert med Oslo Gospel Choir. Tara-redaksjonen tipser om kulturelt påfyll!

28. november 2019 av Tara redaksjonen
Sissel Kyrkjebø er aktuell med "Sissels Jul"
© Kristin & Vibeke

"Sissels Jul"

Turné til 12. desember

Det blir ikke ordentlig jul uten at Sissel Kyrkjebø synger den inn. Årets turné med «Sissels jul» skal innom både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland frem mot julaften. Konserten inneholder alt fra klassiske julesanger til soul- og gospelperler. 

Lillestrøm, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oslo, Kongsberg og Skien er byene her til lands som får besøk av gullstrupen i tidsrommet 17. november til 12. desember.

Les mer på Sisselmusic.com.

Les også: Sissel Kyrkjebø: -Jeg angrer ikke på valgene mine!

Love actually med live filmusikk i Oslo Konserthus
© universal studios

«Love Actually» med live filmmusikk

Oslo konserthus den 8.desember

Du kan nok de fleste av låtene – om du som oss har sett juleklassikeren «Love Actually» minst et titalls ganger. Oslo Konserthus sikrer julestemningen 8. desember når de to ganger samme dag forvandler den store konsertsalen til «filmsal» og stiller med live symfoniorkester som spiller den kjente og kjære filmmusikken mens filmen ruller på lerretet.

Filmen fra 2003 har kjente skuespillere som Keira Knightley, Liam Neeson, Emma Thompson, Colin Firth og Hugh Grant på rollelisten.

Les mer på Oslokonserthus.no.

Oslo Gospel Choir sin førjulsturné
© Hans Frederik Asbjørnsen

Julekonsert med Oslo Gospel Choir

TURNÉ, 1.–22. DESEMBER

I fjor fylte Oslo Gospel Choir 30 år, og tradisjonen tro legger de nå ut på en førjulsturné. Kombinasjonen av stemningsfulle norske julesanger og svingende gospel pleier å være en vinneroppskrift for å komme i riktig julestemning. 

Låten «En stjerne skinner i natt» er for mange lyden av jul, og koret er på nesten landsdekkende turné fra Bodø i nord til Kristiansand i sør med totalt 17 konserter fra 1.–22. desember.

Les mer på Oslogospelchoir.net

"Julegøy 2"
© Olebullhuset.no

"Julegøy 2"

BERGEN OG STAVANGER, TIL 5. JANUAR

Etter 51 utsolgte forestillinger i fjor, gjentar gjengen naturlig nok suksessen i år også. «Parterapeut»-aktuelle Kevin Vågenes har med seg Sandra Spjelkavik, Siw Anita Andersen og Christoffer Schjelderup på scenen i forestillingen «Julegøy 2». Det blir standup og gjensyn med noen av de elleville karakterene fra NRK-suksessen «Parterapi».

Showet spilles vekselsvis på Ole Bull Scene og i Grieghallen i Bergen frem til 5. januar, med en avstikker til Stavanger 6. desember.

Les mer på Olebullhuset.no.

Eva Weel Skram med singelen "Falle til ro"
© Warner Music Norway

Vakker julesang med Eva Weel Skram

Eva Weel Skram er aktuell med singelen «Falle til ro» – en sang om å ta seg tid til å finne roen med sine nærmeste i julen. Låten, som er utgitt på Warner Music Norge, skal også være med i serien «Hjem til jul», som er en norskprodusert Netflix-serie som slippes
6. desember.

Fra før av er Eva og musikalsk partner og ektemann Thomas Stenersens låt «Selmas sang» fra NRKs julekalender «Snøfall» fra 2016 blitt en moderne juleklassiker.

Les mer på Evaweelskram.no

«Kvinner før jul» av Marianne Fastvold
© Gyldendal Forlag

Førjulsperle

Boken er ikke ny av året, men en klassiker fra 2011 som går på rundgang i redaksjonen før jul nesten hvert år. «Kvinner før jul» av Marianne Fastvold er en liten førjulsperle som utforsker kvinnen, mannen og sjalusien. 

Det blir jul i Ingrids hjem til slutt, men alt hun klarer å sjonglere uten selv å gå til grunne, er imponerende: fra sjalusi til baking av sju sorter til en amorøs snekker, en fraværende samboer, en delvis dement svigermor og foreldre som synes hun kommer til kort. 

Senk skuldrene, og la Ingrid ta seg av julestresset. Gyldendal, 329 kr, kjøpes bl.a. på Ark.no eller Norli.no

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...