Kulturelle hendelser denne vinteren

Et innblikk i skandinavias mest bemerkelsesverdige kunstnerliv, Beethoven formidlet med en humoristisk vri eller stand-up med en Emmy-vinnende komiker? Tara-redaksjonen tipser om kulturelt påfyll!

20. desember 2019 av Redaksjonen

Litterære podcaster

Hvis du liker både litteratur og podcast, bør du sjekke ut de største bokforlagenes egne podcaster. I både Aschehougs «Hvorfor skriver du?» og Cappelen Damms nystartede «Boktips» får du intervjuer med kjente forfattere. Gyldendal har podcasten Radio Gyldendal, der du får en miks av skjønnlitteratur og sakprosa. 

Og du.. Tara kommer med egen podcast i januar! Det er bare å glede seg! 

© Den Nationale Scene

Ærlig og utleverende

BERGEN, TIL 28. DESEMBER.

«Evig søndag» er en brutalt ærlig forestilling om en blogger som lever utenfor seg selv – et uglamorøst liv som består av å telle kalorier og vente på vendepunktet. Det er et sterkt og selvutleverende portrett av en ung kvinne av i dag, formidlet av skuespiller Stine Robin Eskildsen på Den Nationale Scene i Bergen. Stykket er basert på blogger og forfatter Linnéa Myhres bestselgerbok fra 2012 med samme navn. Forestillingen er en samproduksjon med Teatret Vårt i Molde, og spilles til 28. desember.

Les mer på Dns.no

© Vibeke Tanberg

Vill fiksjon fra Tandberg

OSLO, 11. JANUAR–14. FEBRUAR.

Samtidskunstner Vibeke Tandberg debuterer som dramatiker med et stykke om en uhåndterlig virkelighet som blir til vill fiksjon. Henriette Marø og Sigurd Myhre spiller hovedrollene som Kam og Mak i «Hunder», som har premiere 11. januar på Nationaltheatret i Oslo. Tandberg er en av våre største samtidskunstnere, kjent for sine ikoniske fotografier, og har også markert seg som forfatter.

Les mer på Nationaltheatret.no

© Julia Wesely

Humoristisk Beethoven

OSLO, 7. JANUAR, LILLEHAMMER, 10. JANUAR og TRONDHEIM, 26. MARS.

Den hysteriske duoen Igudesman & Joo har hatt over 45 millioner visninger på YouTube og en rekke bejublede konserter verden over. Deres nye konsert «Beethoven’s Nightmare» tar utgangspunkt i 250-årsjubilanten Ludwig van Beethovens musikk, men hvem vet hvor det ender opp? Musikerne Aleksej Igudesman og Hyung-ki Joo har sin helt særegen måte å formidle klassisk musikk på – med humor og virtuositet. De kan oppleves på nært hold i Oslo konserthus 7. januar, i Maihaugsalen på Lillehammer 10. januar og i Olavshallen i Trondheim 26. mars.

Les mer på Igudesmanandjoo.com

© Getty Images

Unge popkometer

OS og OSLO, 20. DESEMBER.

Hvis du er rask, kan du få med deg i alle fall en av de unge pop- kometene Aurora og Sigrid om du er i nærheten av spillestedene. De spiller konsert 20. desember på henholdsvis Oseana Kunst og Kultursenter i Os og Grefsenkollen Restaurant i Oslo. Begge artistene har hatt stor suksess både nasjonalt og internasjonalt, og appellerer med den radio-vennlige musikken sin til et bredt publikum.

Les mer på Aurora-music.com og Thisissigrid.com

© @jenniferaniston

Tara følger

Venn med Jennifer

Jennifer Aniston kom sent, men godt til Instagram. Og knuste like godt hele den sosiale plattformen da hun entret den i høst med et bilde av seg selv sammen med «Friends»-gjengen. @jenniferaniston, som nylig var å se på Taras cover, byr på både søte barnebilder av seg selv, passe flaue bilder fra ungdomstiden, bilder med venner og familie, promotering av showet hennes «The Morning Show» – og mindre flatterende «bak kulissene»-bilder. Vi elsker at Jennifer slipper oss litt bak den tilsynelatende perfekte fasaden! 

© Getty Images

Tv-stjerne til Oslo

Jon Stewarts etterfølger på «The Daily Show» er ikke bare morsom på det Emmy-vinnende satireshowet på Comedy Central, han gjør også standup innimellom programlederjobben. Og 2. juni står Trevor Noah på scenen i Oslo Spektrum med showet «Loud & Clear». Allerede nå kan han skilte med 75 fullbookede show i USA i 2020 og et utsolgt Madison Square Garden. Så det er sikkert lurt å være tidlig ute med å kjøpe billetter dersom du vil se den sørafrikanske komikeren live. 

Les mer på Oslospektrum.no

© Forlaget Oktober

Samtale med Suzanne

Du får et innblikk i en av Skandinavias mest bemerkelsesverdige kunstnerliv i boken «Suzanne Brøgger. Samtalememoarer» av Alf van der Hagen. Danske Suzanne Brøgger er forfatter og intellektuell, performancekunstner og musiker, feminist og bohem – kjent for sine utleverende selvbiografiske romaner og kamp for det frie ord.

Forlaget Oktober, 399 kr

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...