Spareribs med rosenkål kokt i fløte
Spareribs:Ca. 1,5 kilo tynnribbe uten svor eller grillben. Mye er bare ben. Be gjerne om å få den delt opp.
1/2 dl soyasaus eller tamari
1/2 dl honning
1/2 dl søt chillisaus
En bit frisk, revet ingefær
Slik gjør du:Vips sammen ingrediensene til marinaden, og legg den i en stor bolle eller form sammen med kjøttet. Du kan også fordele alt i to plastposer. La alt marinere på et kjølig sted i noen timer eller over natten, men snu på kjøttet et par ganger underveis slik at marinaden dekker alt kjøttet.
Legg kjøttet i en langpanne. Legg gjerne aluminiumsfolie eller bakepapir i bunnen så det blir lettere å gjøre den ren etterpå.
Stek kjøttet ved 175 grader i ca. 30-45 min. Når kjøttet er ferdig skal det være lett å skille det fra bena.
Rosenkål kokt i fløte:200 g rosenkål
2 dl fløte (valgfri type)
1 ts hvetemel
Salt og pepper
Slik gjør du:Skjær rosenkålen i mindre biter. Kok den først myk i lettsaltet vann, slå av vannet, og hell over fløten. Dryss over melet og la alt koke sammen til en kremet stuing. Smak til med salt og pepper.