Vanlige vårplager som allergi og slapphet kan forebygges med årstidsakupunktur.

© Getty Images

Unngå vårslapphet med akupunktur

Hjelp kroppen med å tilpasse seg overgangen fra vinter til vår - prøv årstidsakupunktur!

26. mars 2014 av Åshild Breian

Gå til legen og få en pille når du har blitt syk - eller velg en alternativ vei og styrk kroppen i tide. Akupunktør Hege Gerhardt ved Alternativklinikken i Oslo har høyst oppegående klienter som velger å være føre var.
Og det er nettopp i den forbindelse at hun anbefaler årstidsakupunktur for deg som vet at du reagerer på overganger mellom årstider.
 - Hele livet er en syklus. Døgnet veksler mellom faste faser, året gjør det samme. Men uansett en kald eller mild vinter, har også lyset sin egen syklus gjennom året. Det påvirker oss ulikt gjennom fasene, mener Gerhardt.  

Hjelper mot vanlige vårplager

Nå er det snart tid for ny energi. Naturen venter på å eksplodere. For mange vil det at våren kommer være ensbetydende med å bli slapp. Det er fordi leveringen av energi ikke holder ikke tritt med etterspørselen.
For andre vet de at det betyr en overgang til mye allergiplager. Litt senere får noen en fast sommerforkjølelse, mens andre kan være utsatt for høstdepresjon eller lungeproblemer.
Dette er typiske eksempler på hva som skjer når kroppen ikke helt rekker å omstille seg.
- Årstidene representerer skiftninger. Vi får mer eller mindre lys, mer eller mindre varme, fukt og vind. Kineserne har satt dette i et system hvor de hjelper kroppen i forkant. Vi tilbyr en behandling hvor vi hjelper kroppen til å skjerpe seg litt. Denne teknikken går ut på å behandle fast definerte punkter til bestemte tidspunkter gjennom året, sier Gerhardt.

Nytt søvnmønster om våren   

Men her i Norge er vi også vant til å tilpasse oss. For eksempel spiser vi kraftigere mat og trenger mer søvn om vinteren enn om sommeren. De som sover for mye eller blir for innesluttet kan få problemer på grunn av dette også.
Istedet for å vente på sesongplagene kan du unngå eller mildne dem. Du kjenner nesten ikke de to stikkene til nålene til Hege Gerhardt.
Men du får en halvtimes hvile og ro. Og en anledning til å kjenne litt etter hva som skjer i kroppen mens du ligger på den myke benken.   

Seneste

Kanskje er du også interessert i...