kroppsholdning, vond rygg
Les hvordan du kan unngå å synke sammen i kroppen.


© Getty Images

Slik får du bedre kroppsholdning

Når vi jobber i samme stilling dag inn og dag ut, er det ikke til å unngå at det går ut over kroppsholdningen. Disse rådene retter deg opp!

20. mars 2018 av redaksjonen

En dårlig kroppsholdning er ofte resultat av uhensiktsmessige bevegelser og stillinger, som kan skape ubalanser og svake punkter i kroppen. Du mister styrke, og du mister fleksibilitet. Og det kan virke forstyrrende hvis du vil ha et mer aktivt liv. Så forstyrr kroppen din i løpet av arbeids-dagen, før kroppsholdningen gjør det!

dårlig kroppsholdning
Det er fort gjort å få dårlig kroppsholdning av å sitte mye foran skjermen!

Gjør det til en vane å reise deg minst et par ganger i timen.

© Getty Images

Slik unngår du å synke sammen:

1. Reis deg minst to ganger i timen

Sitter du i mange timer av gangen er det fort gjort å henge med overkroppen. Det gir deg en dårligere kroppsholdning. Så rett deg opp, reis deg opp, og beveg deg. Gjør det til en vane å reise deg minst et par ganger i timen.

2. Ha kontroll på synet

Et par halvdårlige øyne og et lett sløret syn presser hodet fremover for å kunne lese. Det er ikke veien til en god og avbalansert kroppsholdning. Ta en årlig sjekk hos en optiker.

3. Få råd om riktig trening

Du kan velge å søke hjelp hos en personlig trener og/eller en fysioterapeut så du får skreddersydd et treningsprogram spesielt for deg. Da er du sikret at du ikke utfører uhensiktsmessige bevegelser, men bare bevegelser som får kroppsholdningen på riktig kurs.

Kilde: Health.harvard.edu

Hjelp for stive skuldre og vond nakke

Mange har en en jobb hvor store deler av dagen tilbringes foran pc eller med annen statisk jobbing med armene. Da er det ekstra viktig å holde på beve­gelig­heten og sirkulasjonen i skulder­leddene. Ta deg fem minutter pause og sjekk disse enkle øvelsene som kan hjelpe deg enten før, under eller etter jobb: 

Enkle hverdagsøvelser for skulder- og nakkestrekk

Seneste

Kanskje er du også interessert i...