Ned i vekt - én gang for alle!

Trebarnsmor Wenche (44) skal gå ned i vekt i vår nye videoserie Frisk Start - uke for uke. Bli med du også!

5. februar 2016 av Martine Haug Nysether

Se teaseren i vinduet over! Første episode kommer søndag 14. februar.

 

Wenche Haldrum (44) er alltid på slankekur, men trøstespisingen gjør at hun veier 93 kilo. Nå skal vekten ned – én gang for alle.

Sammen med Taras journalist, Lisbeth Skøelv, er hun deltaker i vår nye videoserie «Frisk Start - uke for uke». Mens Lisbeth har gått ned 24 kilo, er det nå Wenches kamp mot kiloene starter.

- Det er ufattelig deprimerende å se bilder av seg selv for ti år siden. Bare de siste tre årene har mange fine bukser blitt to-tre størrelser for små. Mamma har også måttet sy ny bunad til meg, det er ikke noe særlig morsomt, forteller Wenche, som til daglig jobber som barnepleier på Ahus.

Trøstespiser

Vektoppgangen begynte for en del år tilbake. Wenche møtte sin nåværende samboer og kjærestekiloene kom snikende. I løpet av et par år ble to til fire, og etter at yngstemann ble født skjedde det mye på personlig plan og trøstespisingen begynte. 

- Jeg har kommet dit at jeg er så tykk at det ikke har noe å si. Har jeg to sjokolader i skapet så spiser jeg begge. Når jeg har spist en, kan jeg like gjerne spise begge.

Nå er 44-åringen klar til å ta grep. Fra søndag 12. februar kan du ukentlig følge Wenche i vår nye nettserie «Frisk Start - uke for uke: Ned i vekt».

- Hvis jeg gjennom å vise hvor fælt og trist jeg har det, kan hjelpe meg selv og andre ned i vekt er det verdt å vise meg selv i bare undertøyet. Man ser så mange bilder på Facebook som ikke er reelle og jeg ønsker å vise en ekte kropp. 

Wenche skal legge om kostholdet, kutte ut trøstespisingen, gå ned i vekt og bli i mye bedre form. Gjennom videoblogger på YouTube og på tara.no kan du få med deg Wenches kamp mot kiloene.

I likhet med Lisbeth skal hun løpe I FORM-løpet, lørdag 28. mai i Oslo.

 

TRØSTESPISER:
TRØSTESPISER:
I stedet for å gå seg en tur, tar Wenche turen til snopskapet. Nå er 44-åringen klar for å bytte ut snacksen med frukt og grønt.

 

Utfordrende hverdag

44-åringen har prøvd det meste. Hun har gått på pulverdietter, kuttet ut brød og pasta, vært på Grete Roede-kurs, levd på knekkebrød, men det holder sjelden lenge av gangen.

- Jeg er veldig flink i en periode, men jeg klarer ikke å finne motivasjon til å holde det ved like. Det er fort gjort å dette av, det skjer alltid et eller annet som vipper meg ut av fokus. Som forelder til et barn med ADHD møter man flere utfordringer i hverdagen, som ikke alltid er like enkle å håndtere og i vanskelige perioder er det lett å ty til spisingen.

Barnepleier:
Barnepleier:

Wenche har jobbet turnus siden hun var 18 år gammel, og innrømmer at skiftjobbingen ikke er særlig gunstig med tanke helsen.  

Vil leke med barna

44-åringen er redd man aldri blir helt komfortabel med sin egen vekt, men sier hun skal være glad om hun klarer å gå ned 20 kilo.

Sist gang trebarnsmoren kan huske at hun var fornøyd med seg selv, viste vektnålen 69 kilo. Likevel er det ikke vekten som er det viktigste nå.

- Jeg vil bli litt gladere, jeg vil smile litt mer og jeg vil ha overskudd til å leke med ungene mine. Det viktigste er å få mer overskudd og energi slik at jeg kommer meg opp av sofaen. Så tar jeg kiloene som renner av som en bonus.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...