Nattkremer er viktig for hele huden
© Getty Images, Produsentene

Nattkrem: Dette er produktene du skal bruke mens du sover

Før du legger deg er det smart å gi huden litt veloverveid fukt og næring å sove på. Det vil du merke på mykhets-kontoen allerede neste morgen. Smidig og godt fuktet hud er en herlig ting å våkne opp til!

10. oktober 2019 av Maria Rothmar

Ingenting er som en god natts søvn som gjør at du våkner med energi og overskudd. Det samme ­gjelder faktisk for huden din også. 

For her skjer det saker og ting mens du er i drømme­land. Dagens miljøskader blir utbedret, gamle celler blir gjenoppbygd og nye celler dannet. 

Kort sagt er kroppens aller største organ på nattevakt mens du sover, og mens den jobber er den ekstra mottagelig for input. Så det er bare å utnytte hudens gode evne til å jobbe maksimalt! 

Kvinne som sover godt med riktig bruk av hudkrem

Natten er absolutt det mest opplagte tidspunktet for å gi huden den pleien den trenger!

© Getty Images

Hvis du sørger for å understøtte de naturlige prosessene med de riktige produktene, kan du faktisk våkne opp med en sunnere, mykere og mer spenstig hud enn den du hadde da du la deg. Og det gjelder hele kroppen, fra pannebrasken til tåspissene.

Med det i mente har vi samlet sammen de beste konsistensene og ingrediensene til de mest omsorgskrevende kroppsdelene slik at du kan få maksimalt utbytte av hudens harde nattarbeid.

God natt og sov godt!

Nattkrem til anisktet

White Lucent Overnight Cream & Mask fra Shiseido og Slow Âge Nuit krem fra Vichy

Nattmasken White Lucent Overnight Cream & Mask fra Shiseido er ren luksusnæring – den gir nye celler en boost og minsker melaninproduksjon, som gir færre pigmentflekker. 

Brems aldringstegn med Slow Âge Nuit fra Vichy. Kremen tar natten til hjelp for å styrke huden, øke cellefornyelsen og redusere fine linjer. 

© Produsentene

Cellefornyere hjelper hudens gjenoppbygging

Når huden i ansiktet bruker hele natten på å regenerere, reparere og løfte seg selv til nye høyder, bør du i det minste gi den en hjelpende hånd i form av en krem som er myntet spesielt på å booste cellefornyelsen.

Alt du lurer på om ansiktsoljer!

Slik gjør du det!

1. Bruk favorittrensen din til å fjerne øyen­sminke og rense huden for makeup og forurensning.

2. Fordel nattkremen i hele ansiktet, på halsen og øverst på brystet. Klapp den forsiktig inn i huden.

3. Vent litt med å legge deg for å gi kremen tid å trekke inn i huden. Den har tross alt bedre effekt på ansiktet enn på hodeputen.

Fukt og næring gjør ansiktet smidig

Aquasource Everplump Night fra Biotherm og The Ritual of Namasté Night fra Rituals

Masse fukt behøver ikke å bety at kremen må være fettfri. I hvert fall ikke hvis du bruker Biotherms nattkrem med unik gel-struktur, Aquasource Everplump Night. 

Den begynner som en salve og forvandler seg til en olje på huden. Og den avslappende duften er et drømme­kapittel i seg selv. The Ritual of Namasté Night fra Rituals. 

© Produsentene

Det er den samme gamle visa. Men det er en veldig god grunn til at fukt og næring ikke kan gjentas ofte nok. Det er de to tingene som gjør den største forskjellen for spensten, smidigheten og utseendet på huden din. Og det må gjentas hver dag og hver natt!

Potente ingredienser gir huden spenst

Resilience Lift Night fra Estée Lauder og Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum fra Elizabeth Arden

Estée Lauder pepper opp den sovende huden din med et spesielt peptid-kompleks som gir produksjonen av det spenstfremmende kollagenet en boost. Resilience Lift Night,.

Bak det lange navnet skjuler det seg godsaker som retinol, ceramider, avokadoolje og solsikkeolje. Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum fra Elizabeth Arden.

© Produsentene

Du har kanskje hørt om den spenstige hudens hellige treenighet: retinol, peptider og ceramider? De tilfører dagkremen din oppstrammende og utglattende superegenskaper – og det samme gjelder selvfølgelig også med nattkremen, kanskje enda mer her ettersom huden din er mer mottagelig for magien om natten.

Har du linjer eller rynker på brystet? Slik pleier du utringningen!

Slik gjør du det!

1. Når det gjelder retinol er det et par forholdsregler som gjelder. Det er sterkt og kan forårsake irritert hud hos enkelte.

2. Bruk det om kvelden, altså helst i en nattkrem. For det første bryter sollys ned retinol og for det andre slipper du å vise frem rødme som kan oppstå.

3. Vær tålmodig. Retinol er effektivt, men den synlige effekten lar vente på seg. Gi det gjerne tre måneder.

Nattkrem til hender

Nutrix Royal Mains fra Lancome og Sensais keramiske Cellular Performance Treatment Gloves

Lancômes Nutrix Royal Mains passer på lankene natt og dag. Her får du både pleiende planteoljer og vitaminrik og antibakteriell bidronninggelé. 

Hvis du liker det som er litt ekstra teknisk, kan du kombinere håndkremen din med Sensais keramiske Cellular Performance Treatment Gloves som skal intensivere effekten av kremen. 

Hansker bekjemper tørre hender

Kanskje har du allerede en god, innarbeidet vane med å smøre hendene før leggetid, men har du vurdert å pakke dem inn? Et helt vanlig par bomullshansker (fås på apoteket) tvinger nemlig næringen til å trenge helt inn i huden i stedet for å fordampe.

Slik gjør du det!

1. Vask hendene godt slik at du får fjernet for eksempel rester av makeupfjerner og tannkrem.

2. Smør dem med en gavemild dose av favorittkremen din. Og gjerne et tykkere lag krem enn du vanligvis ville smurt på.

3. Ta på hansker og si god natt. Neste morgen har du hender så myke som en barnerumpe.

Nattkrem til albuer

Bio Beauté High Repair SOS Rescue Balm fra Nuxe og Weledas Skin Food

Marsipanduften er ikke til å ta feil av (eller motstå): Mandelolje spiller hovedrollen i Bio Beauté High Repair SOS Rescue Balm fra Nuxe. 

Noen hudpleieprodukter går aldri av moten, og Weledas Skin Food er en av heltene. Helt siden 1926 har kremen bekjempet ekstrem tørrhet med kamille, ringblomst og bivoks. 

© Produsentene

En SOS-krem slukker tørsten til tørre albuer

Den tørreste huden er på albuene. Her er nesten ingen av de kjertlene som produserer hudens eget fettstoff, og i tillegg er huden løs og krøllete fordi den skal kunne strekkes. Det krever spesialstyrker i form av SOS-kremer som du med fordel kan smøre ekstra godt på med før leggetid – hver kveld.

Hudpleien som fungerer for 40+

Nattkrem til legger

 Cliniques Deep Comfort Body Butter og  Nurturing Lavender Body Oil fra Ole Henriksen

Noen ganger trenger det bare å virke uten at det lukter. Hvis det er tilfelle kan du søke tørsteslukkende tilflukt i Cliniques Deep Comfort Body Butter med glyserin og sheasmør. 

Ole Henriksens Nurturing Lavender Body Oil er som skapt for nattlig omsorg for huden. Oljer fra sesam og mandler gir næring mens lavendel virker beroligende. 

© Produsentene

Intens fett-tilførsel gir silkemyke legger

Natten er absolutt det mest opplagte tidspunktet for å gi tørre legger ekstra pleie med en dyptvirkende olje. Du trenger ikke dekke til leggene (hvis du ikke er redd for lakenet ditt). Liker du ikke olje, kan du oppnå effekt med sheasmør og glyserin.

Nattkrem til føtter

Reinventing the Heel fra Origins og Fotkrem fra Le Couvent des Minimes

Spesielt hælene er utsatt hvis huden på føttene er tørr. Sheasmøret i Reinventing the Heel gjør dem myke igjen. Fra Origins. 

Fotkremen fra Le Couvent des Minimes med det poetiske navnet Via Domini Hiker’s Foot Balm, er ren balsam for vandrende føtter med 15 % sheasmør. 

© Produsentene

Sheasmør gjør hard hud myk igjen

Det blir ikke mye fetere enn fettstoff utvunnet av nøtter fra det afrikanske sheatreet. Og er det noe «ørkenlandskapet» under føttene trenger, er det fett! Forsegler du fettstoffet inne med sokker over natten, er du garantert mykere føtter.

Les også: Slik går du fra farget til grått hår

Slik gjør du det!

1. Det er faktisk samme fremgangsmåte som med hendene. Så føttene må være rene og nyvasket.

2. Fordel et godt lag med en sheasmør-basert fotkrem fra ankler til tåspiss. Ha sokker for hånden slik at du unngår å sette fettspor på gulvet.

3. Ta på deg et par myke, gamle sokker som ikke strammer og som tåler å bli fettet til. Og sov .

Seneste

Kanskje er du også interessert i...