© Getty

Lav innetemp kan gjøre deg slankere

Du kan gå ned i vekt dersom du holder innetemperaturen lav.

30. januar 2011 av Marit Lien

Varme innekvelder er deilig når snøføyka står utenfor vinduet, men høye innetemperaturer kan faktisk føre til at du legger på deg.

Kroppen bruker energi i kulde

En studie utført av forskere ved University College London bygger på teorien om at kroppen genererer varme når den utsettes for kulde, hvilket betyr at den bruker energi og dermed forbrenner kalorier. Så når det er varmt inne behøver ikke kroppen jobbe for å holde seg varm.

Menneskekroppen produserer varme uten å skjelve allerede ved temperaturer på 17-18 grader, men studien poengterer at i store deler av den vestlige verden har innetemperaturen økt, og samtidig er vi blitt tykkere.

Brunt fett

Antakelig bidrar det brune fettet i kroppen til disse resultatene. Brunt fett forbrenner energi i motsetning til hvitt fett som lagrer energi.

En professor ved Harvard medical School har forsket på brunt fett og uttalt:
- Når mennesker oppholder seg i 15-16 grader forbrenner de omtrent 200 kalorier mer enn vanlig i løpet av en dag hvis de har på seg tynne klær - slik de gjerne gjør på f.eks. sykehus. Men de færreste oppholder seg frivillig i slike temperaturer, avslutter professoren.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...