droppe frokost
Frokosten er dagens viktigste måltid:

Fordelene ved å spise frokost er at du ikke får så lyst på søtsaker senere på dagen.

© Getty Images

Å droppe frokosten gjør deg sugen på kalorier

Velger du kyllingsalat eller pizza til lunsj? Har du hoppet over frokosten, spiser du mindre sunt senere på dagen.

1. januar 2017 av Maria Lillebo Aavatsmark

I en undersøkelse gjort ved Imperial College i London scannet forskerne hjerneaktiviteten til 21 testpersoner, som viste at de ble mer fristet av usunn til lunsj dersom de hoppet over frokosten. Resultatet var at testpersonene, som ikke hadde spist frokost, spiste en femtedel flere kalorier til lunsj.

Spiste flere kalorier

Ernæringseksperter har lenge fremholdt at frokost er dagens viktigste måltid, regulerer blodsukkeret og gjør deg mindre lysten på kalorier utover dagen. Men det har vært ukjent hva som faktisk skjer i hjernen vår når vi velger hva slags mat vi spiser. Det var dette forskerne ved Imperial College London ville finne ut, skriver BBC.

21 normalvektige testpersoner ble vist bilder av feit og kaloririk mat mens hjerneområdet cortex orbitofrontalis i pannelappen deres ble scannet. De ene dagen fikk de ingen frokost før testen, den andre dagen ble de servert en stor frokost (730 kalorier) halvannen time før. Resultatet var at den delen av pannelappen i hjernen som regulerer matlyst ble mer aktiv på tom mage. Når testpersonene ble tilbudt lunsj på slutten av studien spiste de en femtedel mer kalorier hvis de ikke hadde fått frokost.

Viktig for å gå ned i vekt

Studien, som ble presentert på Nevrovitenskap-konferansen 2012, er den første undersøkelsen viser at dette velkjente fenomenet kan observeres fysisk i hjernen.

Dr Tony Goldstone, ved Imperial College London, sier at dette beviser hvor viktig det er å spise frokost for folk som har behov for å ned i vekt.

- Uten frokost er det vanskelig å gå ned i vekt fordi suget etter kaloririk mat blir desto større utover dagen, sier Golstone.  

Seneste

Kanskje er du også interessert i...