yoghurt, depresjon, psykisk syk, tarmbakterier, immunforsvar, melkesyrebakterier
Yoghurt for bedre helse!

Yoghurt inneholder probiotika som er supert for tarmhelsen din, men i følge forskere kan yoghurt også virke positivt på psyken din.

© Getty Images

Kan yoghurt gjøre deg gladere?

Noe tyder på at yoghurt ikke bare løfter magens humør – du blir også psykisk sterk, mener forskere.

14. februar 2018 av redaksjonen

Du vet at yoghurt og andre surmelksprodukter gjør magen glad og forbedrer fordøyelsen. Men kanskje kan de syrnede melkeproduktene mer enn det?

Akkurat nå er forskere opptatt av å finne ut av om de gode melkesyrebakteriene kan hjelpe mot depresjon. Derfor pågår det en metastudie hvor en gruppe forskere har gjennomgått en rekke undersøkelser som har hatt fokus på sammenhengen mellom probiotika – de gode melkesyrebakteriene – og depressive symptomer.

Les også: 9 matvarer som får orden på magen din!

Blant annet har forskerne studert undersøkelser der deltagere med depresjon har vært inndelt i grupper der noen har fått probiotika og andre har fått et uvirksomt stoff.

Det viste seg at gruppen som fikk probiotika hadde færre symptomer på depresjon enn gruppen som ikke fikk det, og det tyder altså på at du i et eller annet omfang kan påvirke psyken positivt ved å spise surmelksprodukter.

Kilde: Psykiatrifonden.dk

yoghurt, depresjon, psykisk syk, tarmbakterier, immunforsvar, melkesyrebakterier
Mange fordeler med yoghurt!

Yoghurt inneholder melkesyrebakterier som kan gi bedre fordøyelse, friskere hud, bedre opptak av næringsstoffer fra mat og et mer motstandsdyktig immunforsvar.

© Getty Images

Seneste

Kanskje er du også interessert i...