Sunn snacks:
Sunn snacks:

Påsken ble sukkerfri for Frisk Start-Marita!

Slik holder hun seg unna sukker

Frisk Start-Marita føler seg bedre med sunn snacks!

Tara fulgte leserne Marita J. Sivertsen og Lena Paus Jensvoll gjennom 12 uker mens de endret sin livsstil med «Tara Frisk Start».

Underveis fikk de oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand, Eureka kiropraktikk og treningskjeden Spenst.

Marita Sivertsens blogginnlegg fra Tara Frisk Start 2017:

Sukkerbombene i påska

I påska har jeg tatt gode valg! Jeg har vært aktiv nesten hver dag. Jeg har drukket vann i stedet for brus. Spist bær masse og god næringsrik mat. Jeg lot kakebordet være i fred og løste suget etter påskesnop med Berit Nordstrand sine fine oppskrifter. Hvordan jeg fikk det til?

Det handler for meg om å være oppmerksom, planlegge godt og ha bestemt meg. Bestemt meg for at dette er sånn jeg vil leve. Dette er en livsstilsendring. Ikke en diett!

Påska har for mange et stort fokus på sukker, men jeg synes ikke det har vært vanskelig å holde seg unna sukkerbombene på kakebordet denne ferien. Jeg har hatt familien med på laget! Mamma hadde nemlig laget Snickerskaka til Berit til meg og da fristet det ikke med annet snop.

Dessuten vil jeg faktisk si at jeg nøt den ene lille biten med snickerskake jeg spiste til kaffen, mer enn jeg ville gjort hvis jeg hadde hatt en svær skål med godteri foran meg.


På cafe med Wenche

Det betyr selvfølgelig ikke at det har vært lett hele tiden, jeg har måtte tatt vanskelige valg, men det å holde seg unna sukker i påska gikk veldig bra. Kanskje på grunn av et godt råd jeg fikk...

I ferien traff jeg nemlig Wenche fra Tara Frisk Start i fjor. Vi møttes på cafe i Kristiansund. Vi var enige om at vi kanskje egentlig burde gått en tur, men det ble en hyggelig prat over en kopp kaffe i stedet. Hun er en veldig flott og trivelig dame! 

Wenche tipset meg om å "hoppe ut i det med begge bena". For meg var dette det beste rådet jeg kunne fått. Selv om jeg har følt at jeg har vært godt i gang med Tara Frisk Start, så spørs om jeg ikke har hatt en liten tå på land likevel. Sånn er det kanskje når man skal endre noe stort i livet.

Ringvirkninger

Jeg tror at når man endrer noe i livet, så vil det kunne få ringvirkninger som påvirker andre ting. For meg, har det å bli med på Tara Frisk Start gjort nettopp dette. Jeg har begynt å pushe grenser!

Jeg fikk plutselig lyst til å gjøre noe med noe med flyskrekken min. Jeg har jo omtrent ikke flydd på 15 år, men nå føler jeg at jeg står litt sterkere. At jeg var klar for en utfordring kan du si, for det var det jammen meg...

Å tørre å fly igjen er noe jeg har hatt lyst til lenge! Min søster jobber som kabinpersonale og var en god støtte under turen. Jeg fikk faktisk også hilse på pilotene og det var veldig betryggende!

Styrketrening på Dovre

Jeg tok ikke fly tilbake til Sandefjord etter ferien. Jeg og søsteren min kjørte ned fra Nordmøre, en tur som tok rundt 11 timer. Heldigvis hadde jeg planlagt på forhånd, slik at vi var godt utstyrt med sunn snacks og sunn matpakke. For det er ikke alltid så lett å velge sunt på bensinstasjoner.

Godt med en pause på Dovre med litt styrketrening i skjørt, ha ha. Se video under!

Vel hjemme i Sandefjord, brukte jeg 2. del av påska til å hente meg inn igjen etter en forkjølelse jeg pådro meg i løpet av ferien og biltur. Det ble påskekrim og armkroken til samboeren min. 

Ute på tur var vi heldige å finne ramsløk, så det ble pestolaging. Skikkelig bonus midt i denne grønnsaks-uka, som for øvrig har gått veldig bra. Søsteren min spiser mye grønt og derfor har det vært mye grønt på menyen i løpet av ferien.

Jeg var litt svak en dag vi var ute på grilling med familien, og valgte vanlig pølse i stedet for en god og mager en, men alt i alt er jeg fornøyd med påska! Hvordan har det gått med deg?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...