Sporty familie:
Sporty familie:

Tara Frisk Start Lena er på ferie med familien i Spania. - Jeg er så heldig at jentene mine, Anna og Nora blir med mamma på trening på ferie, skriver hun.

© Lena Paus Jensvoll

Hjelp, jeg skal på ferie!

Slik holder "Tara Frisk Start" Lena Paus Jensvoll treningen og kostholdet i sjakk mens hun er på familieferie i Spania.

12. april 2017 av Lena Paus Jensvoll

Vi følger Marita J. Sivertsen og Lena Paus Jensvoll gjennom 12 uker mens de har bestemt seg for å endre sin livsstil med «Tara Frisk Start». Underveis får de oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand og treningskjeden Spenst.

Ukentlig deler deltakerne hvordan det går med dem i prosjektet. Lena har vært på ferie og skriver om utfordringen med å havne i fullstendig feriemodus:

I uke 2 av Tara Frisk Start har jeg møtt på en del utfordringer. Familien min og meg har tatt tidlig påskeferie, og reist avgårde til varmere strøk i Spania. Her skal vi være i 9 dager.

Falle for fristelser

Jeg har gruet meg litt til hvordan dette skulle gå. For mange er ferie mer eller mindre synonymt med nytelse i alle former. Man spiser, drikker og koser seg stort sett hele døgnet, samt at aktivitetsnivået stort sett dreier seg om å gå til og fra en strand eller solseng...

Slik holder du formen i ferien!

Men, jeg har ikke tenkt til å falle for alle disse fristelsene denne gangen! Og for meg er kanskje noe av det viktigste jeg opplever med Tara Frisk Start, endring i hvordan jeg tenker på dette med kos og trening.

Jeg opplever at jeg gjør smartere valg. Jeg følger treningsopplegget fra PT Jeanette Bjerke annenhver dag, og de dagene jeg ikke trener styrke går jeg en lengre tur på morgenen.

Syden. Da vil man jo egentlig bare slappe av - eller?

© Lena Paus Jensvoll

Lettest å være flink hjemme

Jeg ser at det er flere som har kommentert i gruppen på Facebook at det er lettest å være flink når man er hjemme, og det er det selvsagt. Der bestemmer vi alle innkjøp, og vi kan lettere unngå fristelser. 

Men jeg har valgt å fokusere på at dette kan jeg klare, selv på ferie. Frokosten består derfor av havregrøt, samt et egg, eventuelt yoghurt naturell med frø, havregryn og litt frukt.

Å gå i matbutikkene i Spania er jo rene himmelriket, det er så mye fristende frukt og grønt, samt mye sjømat. Vi spiser som regel frokost og lunsj hjemme. Da er omelett, salat, fisk, skalldyr supre ingredienser.

På restauranter er det selvsagt noen flere vurderinger som må tas, men min opplevelse er at det er mange bra forretter med grønnsaker, salat, og gode proteinkilder. Normalt ville man kanskje bestilt seg en hel italiensk pizza, men nå har jeg valgt å dele med mine barn, samt en god salat ved siden av.

For meg handler dette om bevisstgjøring, og det å ta noen bedre valg enn jeg tidligere gjorde.

  • Fortsett med treningen din selv om du er på ferie (nå har du jo egentlig enda bedre tid til å gjennomføre den..)
  • Vær kreativ dersom det ikke finnes tilrettelagte treningsområder, eller rett og slett bare gå deg en tur!
  • Oppsøk steder de har gode og sunne råvarer, slik at du kan spise godt. Har du muligheter for å lage din egen mat er dette å anbefale.
  • Det er lov til å unne seg litt, men ikke overdriv!

Jeg ønsker dere en god påskeferie, og jeg er sikker på at dere tar de gode valgene!

Sunne middager - også på ferie!

© Lena Paus Jensvoll

Tara Frisk Start 2017

I fjorårets serie gikk trebarnsmor Wenche Handrum (44) ned hele 14 kilo, fikk tilbake livsgleden og troen på seg selv.

Tara Frisk Start ledes av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand, med tett oppfølging fra treningskjeden Spenst. Programmet de følger vil bli delt med Taras lesere her hver mandag, slik at også DU har muligheten til å komme i ditt livs beste form.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...