Forskjell:
Forskjell:

Marita før og etter 12 uker med livsstilsendring!

© Privat

Frisk Start-Marita: – Derfor vil jeg anbefale metoden til Berit Nordstrand

Kickstart ditt nye liv med 12 uker livsstilsendring!

Gjennom 12 uker har vi fulgt Lena Paus Jensvoll fra og Marita J. Sivertsen mens de har endret livsstilen sin med «Tara Frisk Start»

Underveis har de fått oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand, Eureka kiropraktikk og treningskjeden Spenst.

- Jeg har virkelig pusha grenser med Tara Frisk Start - både innvending og utvendig, forklarer Marita J. Sivertsen (39).

For ikke bare har hun gått ned 6 kg, 4 cm rundt midjen og 8 cm over hoftene, men hun har også fått en helt ny forståelse for hvordan mat kan påvirke humøret.

- Etter en liten sprekk med dårlig mat fikk jeg kjenne det på kroppen; å fete opp "bøllegjengen" i magen, trekker ned rullegardinen og forsurer for meg oppe i hodet. Det hadde jeg ikke tenkt så mye på før!

Fornøyd:
Fornøyd:

Marita har gått ned 6 kg og endret sin tankegang rundt mat og trening!

© Privat

Bare begynnelsen

Dette er nettopp det Frisk Start handler om for Marita.

- Jeg er veldig fornøyd, og disse 12 ukene har bare vært begynnelsen på en ny livsstil for meg. Jeg har veldig troa på Berit sine kostholdsråd og mener de funker bra for meg.

- Det har også vært godt å kunne få trene så mye jeg ville på Spenst! Det var ikke så vanskelig å komme seg avgårde som jeg først hadde trodd!

- Følelsen jeg får av å drive med styrketrening er uslåelig, og det er nok fordi min dyktige PT, Eline, på Spenst i Larvik, legger opp timene slik at jeg føler mestring, men likevel blir pusha akkurat nok, forklarer Marita, som i tillegg til å vinne gratis oppfølging fra Berit Nordstrand, også vant åpent medlemskap hos treningssenteret som har regelmessige kurs med legen. 

Står på:
Står på:

Marita forelsket seg i styrketrening og ble godt veiledet av sin PT hos treningskjeden Spenst, som damene hadde fri tilgang til gjennom hele prosjektet!

Men hun er enig med sin med-deltakter Lena om en ting:

- Det kan være at noen vil etterlyse de mer ekstreme resultatene. Men dette er ikke en diett, som jeg har sagt mange ganger før, og man må heller forvente at resultatene vil komme over tid.

Berits metode er noe helt annet enn i fjorårets serie da, trebarnsmor Wenche Handrum (44) gikk ned hele 14 kilo, fikk tilbake livsgleden og troen på seg selv.

- Å legge om livsstilen slik jeg har gjort nå, med mer aktivitet og et smart og energirikt kosthold, er ikke så lett som man tror, og når resultatene ikke umiddelbart gjenspeiler det arbeidet man har lagt ned er det fort å miste motet, forklarer Marita.

Mye å sette seg inn i:
Mye å sette seg inn i:

- I begynnelsen kan det virke avskrekkende med så mye endringer, men det er jo derfor det tar den tiden det tar, forklarer Marita. Hun synes det ble lettere etterhvert og at det hun gjorde for å endre kostholdet ga mening når energien plutselig var på topp.

Hun vil derfor gjerne gi noen gode råd til dem som synes det er vanskelig når resultatene lar vente på seg:

- Det kommer til å ta tid! For dette er ikke en diett eller en fase, det er livslange vaner som endres og som du kan ta med deg videre. Tenk langsiktig!

- Først var jeg litt frustert over å ikke ha en konkret kostholdsplan med hva, og når, jeg burde spise. Jeg skjønner at det er flere enn meg som har etterlyst dette, men nå ser jeg at jeg på denne måten har gjort det til mitt eget, slik at livsstilen og byttetriksene fungerer i min hverdag!

Slik tror jeg det blir en varig endring, og ikke en diett. For meg har det tatt tid og tålmodighet, med små (og noen store) realiseringer langs veien. For eksempel da jeg skjønte at jeg måtte kutte ut alkoholkonsum en liten stund. Det er viktig å gjøre det til sitt eget prosjekt! Hvis du vil bruke 12 måneder og ikke 12 uker, så gjør du det. Det er helt greit!

Jeg anbefaler alle som er interessert i å endre livsstilen sin, å følge Berit Nordstrands opplegg. 

Tålmodig:
Tålmodig:

Tara Frisk Start er ikke en diett, men en ny måte å leve livet sitt på, med den positive effekt at du etterhvert får mer energi og smalere midje!

© Privat

Ny og overraskende lærdom

Hver uke fikk Marita og Lena nye oppdrag de skulle følge. (Du kan finne alle ukesoppdragene fra Berit Nordstrand her). Den første uken startet de med å kutte alt av raffinert hvitt sukker.

- Det synes jeg gikk veldig greit, avslører Marita. Særlig når det finnes så mange andre gode søtningsstoffer som ulike typer honning, dadler, kokosblomst-sukker eller godt modne bananer.

Men det tok tid å bli kjent med hvilke varer som ikke var tilsatt sukker. Og både Marita og Lena reagerte på mengden av matvarer som tilsynelatende skulle være sukkerfrie.

For Marita handler det om å være flink til å planlegge. - Jeg prøver alltid å være godt utstyrt med sunn snacks og sunn matpakke. Som da jeg var på biltur hjemover i påska. For det er ikke alltid så lett å velge sunt på bensinstasjoner.

Sukkerfri:
Sukkerfri:

Marita har blitt vant til å ta med seg sunn snacks. Det gjør noe for humøret i følge den blide 39-åringen.

© Privat

Hekta på styrketrening

Da Tara snakket med Marita helt i begynnelsen av prosjektet, spurte vi henne om hva slags forventninger hun hadde.

- Mat og kosthold blir artig å endre på, men jeg sliter litt med den berømte dørstokkmila. Jeg trenger å kjenne på mestringsfølelse rundt treningen, for det har blitt en stund siden, fortalte hun.

Og med god hjelp fra sin PT Eline på Spenst var det nettopp det hun fikk!

- Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg får til planken! På grunn av en ryggoperasjon trodde jeg ikke det ville gå, men nå klarer jeg å holde den ganske lenge, skryter hun.

På forhånd trodde jeg bare jeg ville velge saltimer, men slik ble det ikke! Nå er det styrke som gjelder, sier den sterke 39-åringen.

Tester viser dessuten at ikke bare hennes styrke, men også bevegelighet har økt jevnt over.

Marita og Lena startet begge med et treningsopplegg fra Spenst Larvik og Spenst Brygga i Fredrikstad, spesielt tilpasset dem, allerede i uke 2 av prosjektet. De personlig trenerene fra Spenst var til fri disposisjon for deltakerne gjennom hele perioden.

Sterk:
Sterk:

Marita følte seg stadig sterkere både innvending og utvendig etter å ha fulgt et treningsopplegg spesielt tilpasset henne fra Spenst Larvik.

Veien videre

Så hvordan planlegger Marita å holde på sin nye livsstil, nå som Tara Frisk Start er over?

- Jeg vil fortsette å følge Berit Nordstrand i hennes kanaler, jobbe meg gjennom oppskriftene hennes og finne mine favoritter, slik som starbrødet har blitt, forklarer hun.

Som andelsbonde har Marita dessuten tilgang på gode råvarer og spiser økologisk så langt hun kan.

- Kosthold er viktig og jeg ser for meg å ha gode raske løsninger i frysa til travle dager eller hvis jeg blir satt ut av spill en periode, som nå...

Marita er nemlig ikke helt i form, men understreker at det er det helt andre grunner til, som ikke har noe med dette prosjektet å gjøre.  

- Formen min vil nok snu ved hjelp av riktig behandling. Ikke alt kan fikses med mat og trening alene.

- Jeg vil fortsette med treningsopplegget fra Spenst, og jeg tenker at det blir fint å trene sammen med samboeren min, som har vært en god støttespiller gjennom Frisk Start prosjektet.

- Det jeg har erfart, er at på mine svakeste dager, har jeg likevel løftet det tyngste jeg har gjort i løpet av Frisk Start-prosjektet. 

- Det gjorde virkelig godt for kropp og for sjel, avslutter hun.

Trening som terapi:
Trening som terapi:

Marita anbefaler også "Qi gong" etter "biyun metoden" som en god start på dagen. - Det hjelper meg å takle stress og kjenne på balanse i egen kropp og i eget sinn.

© Privat

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...