Tara Frisk Start-Marita J. Sivertsen feiret bursdag.
Bursdagsfeiring:

Tara Frisk Start-Marita J. Sivertsen feiret bursdag på lørdag og søndag.

© Privat

Endring kommer ikke gratis

- Når festligheter frister må du ta vanskelige valg, sier Tara Frisk Start Marita J. Sivertsen.

8. april 2017 av Marita J. Sivertsen

I livsstilsserien «Tara Frisk Start» møter du våre to deltakere Marita J. Sivertsen og Lena Paus Jensvoll. Vi følger dem over 12 uker via Tara.no mens de får oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand og treningskjeden Spenst.

Nå er jeg allerede godt i gang med uke 2 av Tara Frisk Start. Forrige uke gikk strålende, og da jeg kuttet sukker hadde det positive effekter på kroppen min relativt raskt.

Søndag i første uka var bursdagen min, og jeg ble feiret både da og på lørdagen. Det bød selvfølgelig på utfordringer, for festligheter kommer jo som oftest med både kake og litt alkohol..

Bare to glass

Vennene mine kjenner meg veldig godt og tok meg med på en overraskelsestur. Det var veldig spennende! Vi liker å kose oss, og jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg, uansett hvor gøy det ble, bare skulle drikke to små glass med alkohol. Slik ble det ikke. 

Vi er alle forskjellige og for meg ble det vanskelig å ta to små glass når stemningen er god og feiringen godt i gang. Jeg har derfor tatt et valg og bestemt meg for at jeg skal holde meg unna alkohol de neste ukene av prosjektet.

Dette kan sikkert høres drastisk ut, men opplegget vi følger er en livsstilendring. Det er mye som skal på plass og øves inn for at jeg skal kunne være den sunneste og beste utgaven av meg selv. Jeg holder fortsatt på å lære hvordan jeg skal få det til. Det er derfor, mens jeg holder på å innføre så mange endringer i livet mitt, at jeg bare må holde meg unna alkohol en liten stund.

En varig endring

Endringene kommer med målrettet jobbing. Det betyr altså ikke at jeg ikke kommer til å drikke alkohol igjen. Det kommer ikke til å være slik at jeg er avholds resten av livet. 

Men jeg har så lyst til å få dette til. Akkurat nå føler jeg at det å skulle drikke alkohol på fest, lett kan ha den effekten at jeg glemmer bort målet mitt litt. Så jeg får ta det i mitt tempo, teste ut litt og litt, slik at jeg kan klare å leve med denne livsstilsendringen resten av livet. 

Jeg tror dette var et lurt tidspunkt for meg å ta dette valget. Det kommer så mange festligheter for meg fremover og det er en stor jobb å begrense seg. De neste ukene er det bursdager, den tradisjonelle Grand Prix-festen til gjengen min, 17. mai og nå er det jo påskeferie. Heldigvis har jeg fått noen hjemmelagde chia-kuler fra en venninne jeg kan nyte. Sunt og godt! Enda et valg som tar meg mot målet mitt. 

Opplever mye støtte

Jeg skal hjem til Nordmøre i påska og da har jeg planlagt å lage enda mer sukkerfritt snop som jeg kan kose meg med. Så får vi se om det er noen som kommer til å prøve å friste meg med et kakestykke eller en annen sukkerbombe! Tror heldigvis ikke det kommer til å skje! 

Jeg opplever mye støtte. Og det er helt fantastisk når livet generelt er så fullt av fristelser. Et eksempel på hvor støttende folk rundt meg er, skjedde under bursdagsfeiringen jeg hadde i skogen. 

Været og stemningen var helt nydelig, og vi hadde blant annet tatt med oss bær som sunn snacks. Jeg hadde nesten ikke tenkt på kake en gang, da en venninne plutselig sier at hun hadde bakt en kake til meg.

Jeg ble veldig rørt. Ikke bare fordi hun hadde bakt kake, men også fordi kaken var helt innafor slikt jeg kan spise. Laget av quinoa og kokosblomstsukker. 

Det var også hun som ga meg chia-kulene, og i tillegg fikk jeg et glass med hjemmelaget peanøttsmør. Helt fantastisk! Jeg kunne formelig føle omtanken hun hadde lagt i disse tingene.

Jeg er veldig heldig som har en heia-gjeng, som består av venner, familie og fremmede. Jeg gjør mitt beste når det kommer til dette her og det er viktig å minne meg selv på at det er godt nok. 

Trene tre ganger i uken

Akkurat nå er jeg veldig støl i lårene. Jeg har nemlig startet å trene med Eline på Spenst i Larvik. Jeg digger å trene styrke! Jeg føler meg så bra etterpå! 

Eline er en veldig kunnskapsrik og flott dame som jeg føler kan gi meg mye fremover. Det føles godt å bli fulgt opp av henne! Vi har blitt enige om at jeg skal trene 3 ganger i uka så får det heller være en bonus hvis jeg gjør noe mer. I kveld for eksempel kan jeg ikke gjøre noe annet enn å gå en tur, siden jeg er så stiv og støl. Men det er mer enn godt nok!!

Akkurat når det gjelder vekta så er det litt for tidlig å si. Jeg spiser nok fortsatt litt for mye mat. Jeg har jo kuttet ut det som er av synlig sukker, det gikk fint, men det som er en vanskeligere prossess for meg, er å hele tiden skulle kjenne etter om jeg er mett når jeg spiser, slik at jeg ikke får i meg for mye. Hvor mye er nok liksom? Det er det sikkert mange som lurer på, men det er jo forskjellig fra person til person.

Jeg synes det går fint så langt, men det er viktig å huske på at en stor omveltning og nye vaner krever litt tålmodighet, så vær snill og vis litt vennlighet mot deg selv!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...