Livsstilsendring med Berit Nordstrand
Tøff uke:

Lena Paus Jensvoll er halvveis i livsstilserien Tara Frisk Start som ledes av lege, kostholdsekspert og Tara-spaltist Berit Nordstrand.

© Merethe Hommelsgård / pixabay.com

Frisk Start-Lena tok et oppgjør med seg selv

– En liten oppfordring til alle dere som er med oss på dette, vi må bli bedre på å gi oss selv en klapp på skuldra, skriver Lena.

7. mai 2017 av Lena Paus Jensvoll

Vi følger Marita J. Sivertsen og Lena Paus Jensvoll gjennom 12 uker mens de har bestemt seg for å endre sin livsstil med «Tara Frisk Start». Underveis får de oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand, Eureka kiropraktikk og treningskjeden Spenst.

Blogginnlegg fra deltakerne kan du lese her på Tara.no, og denne uken skriver Lena om matglede og sitt nye kosthold:

Tøff uke

Jeg har hatt fem veldig fine uker hittil med Berits opplegg. Jeg opplever at det å ta prosessen gradvis, gjør at det er lett å tilpasse seg de nye vanene.

Jeg har følt meg pigg, og har hatt godt med energi, og synes maten er god.

Men så kom denne uken, jeg har pollenallergi, og det setter meg litt ut. Det å føle seg lat og sløv mer eller mindre hele tiden, gjør at man (les jeg) har en tendens til å bli litt preget av det mentalt også. Jeg har derfor følt at denne uken har vært skikkelig dritt.

Når jeg nå skulle skrive ukens blogginnlegg, måtte jeg gjøre meg opp et lite regnskap for hvordan uken faktisk hadde vært, og ikke hva styggen på ryggen satt og sa.

Trening:

Jeg har slitt med en vond skulder, og har ikke trent slik jeg opprinnelig hadde tenkt, og det gjør at jeg sitter med en litt dårlig samvittighet.

Men;

Har løpt to ganger, samt trent yoga en dag.

Sum = Ikke så verst, og bør kanskje ikke sitte med en så dårlig samvittighet allikevel

Mat:

Følelsen av at ukens oppdrag ikke har gått helt etter planen, uken har liksom bare gått uten at jeg har vurdert maten slik som jeg har gjort de andre ukene.

Men;

Jeg har fått i meg det meste på listen til Berit over matvarer som skaper en bedre balanse i tarmfloraen; rå rotgrønnsaker, ovnsbakte grønnsaker, urter, ingefær, gurkemeie, kefir, ja listen er faktisk ganske lang

Sum = Dette bør jeg jo være fornøyd med??

Vekt/mål:

Følelsen av at ingenting har skjedd er frustrerende. Jeg har ikke veid meg ennå, men valgte å ta noen mål.

Og jaggu ser man ikke resultater, hele 7 cm rundt brystet for eksempel, og 4 cm i midjen, det bør man jo også være fornøyd med!

Så hva er det man lurer seg med da?

En liten oppfordring til alle dere som er med oss på dette, vi må bli bedre på å gi oss selv en klapp på skuldra.

Vi gjør gode valg hver dag, og de dagene vi eventuelt ikke gjør det; javel, så ble det slik i dag da. Men så henter vi oss inn igjen i morgen.

Det er ofte fort gjort å «unne seg» noe godt når man opplever litt tunge dager. Det har jeg klart å unngå, fordi jeg tror rett og slett at de nye vanene er i ferd med å sette seg, og det føles helt rett å spise det som hører opplegget til.

Dette er ikke en quickfix diett, men noe vi skal etterleve etter disse 12 ukene også.

Vi er flinke vi!!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...