Hjemmelaget mat:
Hjemmelaget mat:

Lena har tatt viktige grep i kostholdet og bruker nå naturlig søtning, spiser mer fullkorn og frø og grønnsaker.

© Lena Paus Jensvoll

Frisk Start-Lena om livsstilsendringene

Lena synes det har vært lettere å kutte ut sukkeret – enn å spise mer grønnsaker.

20. april 2017 av Lena Paus Jensvoll

Vi følger Marita J. Sivertsen og Lena Paus Jensvoll gjennom 12 uker mens de har bestemt seg for å endre sin livsstil med «Tara Frisk Start». Underveis får de oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand og treningskjeden Spenst.

Blogginnlegg fra deltakerne kan du lese her på Tara.no, og denne uken forteller Lena litt om livsstilsendringene hun har gjort så langt – og hvilke utfordringer hun har møtt.

Viktige endringer

Nå er uke 3 gått, vi er så vidt startet på uke 4. Vi har nå lagt bak oss tre viktige uker med tanke på endring; vi bruker nå naturlig søtning, spiser mer fullkorn og frø og grønnsaker. På en måte noen få endringer, men som for mange av oss kan by på mange utfordringer.

Personlig synes jeg å kutte sukker har gått fint, jeg unngår nå produkter med tilsatt sukker på innholdsdeklarasjonen, og benytter honning der jeg har behov for å tilsette søtning.

Fullkorn og frø går også fint for meg, jeg synes havregrøt og yoghurt er fine erstatninger til den tradisjonelle brødskiva.

Smarte erstatninger:
Smarte erstatninger:

Hjemme hos Lena er noe av brødmaten byttet ut med yoghurt, frø og friske bær. Hun har også bakt Berits deilige emmerscones. 

© Lena Paus Jensvoll

Jeg har i tillegg oppdaget Berit Nordstrand sin oppskrift på Emmerscones, som er superraske å lage, samt veldig gode. Barna elsker de. De dagene jeg ikke har hjemmebakt brød ferskt eller i fryser, har dette blitt redningen.

Dette med grønnsaker synes jeg kanskje har vært noe vanskeligere. Jeg føler at vi er en familie som spiser ganske bra med grønnsaker, så en økning her har jeg ikke helt fått til. Men jeg spiser godt med grønnsaker til lunsj og middag. Dette må jeg tydeligvis jobbe mer med!

Utfordringer på ferie

Dere vet jeg har hatt en ferietur, og det er klart dette byr på noen ekstra utfordringer, en ting er mat som må tilpasses og trening som må prioriteres.

I tillegg kommer dette med alkohol, som kanskje inntas i litt større grad når man har ferie enn ellers. Et litt vanskelig tema å skrive om, merker jeg. Jeg mener på ingen måte at dette er essensielt for meg, og et problem å unnvære, men det er nå engang slik at på ferie koser jeg meg gjerne med et glass vin til lunsj og middag.

Men her måtte det noen justeringer til. Utgangspunktet skal være å ikke innta sukker, med unntak av ukens skrotmatdag.

Jeg valgte å løse det med at jeg benyttet skrotmatdagen, samt de dagene jeg hadde trent ekstra godt, koste jeg meg med ett glass til middagen.

Men hva drikker man?

Ifølge Vinmonopolets side, er det best å holde seg til tørr hvitvin eller rødvin. Men det er selvsagt en del sukker også i disse, så uante mengder er ingen god idé.

– Jeg er kjempestolt!

Et annet fokus for min del, har vært dette med trening, og vet dere hva? Jeg har klart å få til 8 treningsøkter på 12 dager!!

Noen dager en lang gåtur, andre dager gange/intervaller og styrke. Jeg er kjempestolt! Så nå gleder jeg meg til ny PT time med Jeanette på Spenst Brygga i Fredrikstad!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...