Tara fulgte leserne Marita J. Sivertsen og Lena Paus Jensvoll gjennom 12 uker mens de endret sin livsstil med «Tara Frisk Start».
Underveis fikk de oppfølging av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand, Eureka kiropraktikk og treningskjeden Spenst.
Lena Paus Jensvolls blogginnlegg fra Tara Frisk Start 2017:
Et kosthold som fungerer
Nå er vi ferdig med to tredeler av disse 12 ukene ... Jeg har i løpet av disse ukene forstått mer og mer at dette ikke er en diett eller en slankekur, dette er en livsstil. En livsstil som består i å ta gode matvalg, samt en gjeninnføring av lørdagskosen.
Jeg har tidligere forsøkt både lavkalori- og lavkarbo-dietter, og opplevde begge gangene at det blir en så stor omveltning at man sliter med å holde det over tid.
Det å gå fra et normalt kosthold til for eksempel 1400 kalorier per dag, gir kanskje effekt på vekten i starten, men min opplevelse er at man føler man forsaker så mye, at man til slutt blir litt desperat etter det man tidligere koste seg med.
Med Berit Nordstrand sitt opplegg, skjer det ikke den store endringen fra den ene dagen til den andre, men altså over 12 uker, eller lenger, om man ønsker det. Samtidig har man en dag i uken hvor man kan spise akkurat det man ønsker. Da er Grandiosa, smågodt og alt du evt drømmer om tillatt.
Synes du det er vanskelig å spise sunt? Se Lenas forslag til en dagsmeny, i forrige ukes blogginnlegg her!
Kos med god samvittighet
Men så er det nå slik da at når man har begynt å leve etter denne metoden, så ser man liten vits i å forstyrre kroppen med de dårlige matvarene, og min opplevelse er at jeg ikke har så lyst på det lenger heller.
For meg har skrotmatdagen blitt den dagen jeg har planer om for eksempel et restaurantbesøk, middag med venner etc. Da har jeg stort sett valgt å holde meg til de gode valgene som jeg også tar de andre dagene i uken, men får jeg dessert servert, koser jeg meg selvsagt med denne, uten å spørre hva den inneholder.
Jeg har fortsatt ikke kastet meg over smågodtskåla, men jeg har veldig god samvittighet når jeg nyter deilig vin på skrotmatdagen.
Bli med - du og!
Selv om vi er godt i gang med «Tara Frisk Start» kan du godt starte nå om du ønsker. Da starter du bare på uke 1 og følger ditt eget løp i 12 uker fremover.
Her finner du de foregående ukene:
UKE 1: Erstatt hvitt sukker med naturlig søtning
UKE 2: Spis fullkorn og frø
UKE 3: Få i deg mer grønnsaker
UKE 4: Spis mer sunt fett
UKE 5: Bytt ut hvit ris og pasta
UKE 6: Styrk tarmfloraen
UKE 7: Spis gode proteinkilder
UKE 8: Velg riktig fett
UKE 9: Få i deg nok mineraler
UKE 10: Nyt grønn te og mørk sjokolade
UKE 11: Drikk nok vann
UKE 12: Spis smart snacks