Tara elsker å bringe gode grunner for å spise sjokolade. Denne gang skal sjokoladespising redusere risikoen for alzheimer og demens, ifølge en portugisisk studie.
Overfor NTB blir funnet bekreftet av overlege dr.med. Håvard Bentsen ved Senter for Psykofarmakologi på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo.
Forskerne skiller ikke mellom lys og mørk sjokolade, men Bentsen mener det beste er å spise mørk sjokolade hvis du vil huske godt når du blir eldre.
Kokkene er enig med forskerne. Mørk sjokolade er verdens sunneste stoff!
– Når kakaoen spises i rå, ubehandlet form er det den sunneste matvaren i verden, blant annet fordi bønnene inneholder store mengder antioksidanter, forklarer dessertkokk Pavel Pavlov.
Han viser frem en håndfull tørkede kakaobønner han har tatt med seg, brekker dem opp og avslører hva som ligger inni - små biter som kalles "nibs". Ubehandlet rå sjokolade du kan spise med god samvittighet!