Liker du mat som svir i ganen? I så fall har du muligens gode sjanser for å bli skikkelig gammel.
De som spiser chili minst fire ganger i uken, har nemlig 23 prosent lavere risiko for å dø for tidlig. Det viser en italiensk undersøkelse der forskere har studert matvanene til over 22 000 personer og fulgt dem i åtte år.
De oppdaget også at chilielskerne hadde 40 prosent lavere risiko for å få hjerteinfarkt.
Kilde: Americirka College of Cardiology
Finn fristende oppskrifter med chili nedenfor.
Oppskrifter med chili
Pasta med kylling, pancette, broccoli og chili
Det spiller ingen rolle hvor ofte vi spiser det – pasta er en absolutt favoritt. Alltid. Her får du oppskriften på en nydelig pasta med kylling, pancette, brokkoli og chili.Reketacos med peanøttsaus
Fredag er den STORE taco-dagen i Norge, men kanskje du har lyst til å fylle den med noe annet enn nitrist kjøttdeig og mais? Her får du oppskrift på en thai-inspirert recetacos med chili.Spicy bacaloa med søtpoteter
Hva med å prøve en litt annerledes versjon, som også er antiinflammatorisk? Her finner du oppskriften på en nydelig versjon av bacalao med chili og søtpoteter
Se også: Slik spiser du vekk 5 kilo magefett