© Getty Images

Her er en veldig god grunn til å spise chili

Sterk mat gir et sterkt hjerte. Spis chili ofte, så senker du risikoen for hjerteinfarkt.

11. februar 2021 av Redaksjonen

Liker du mat som svir i ganen? I så fall har du muligens gode sjanser for å bli skikkelig gammel. 

De som spiser chili minst fire ganger i uken, har nemlig 23 prosent lavere risiko for å dø for tidlig. Det viser en italiensk undersøkelse der forskere har studert matvanene til over 22 000 personer og fulgt dem i åtte år. 

De oppdaget også at chilielskerne hadde 40 prosent lavere risiko for å få hjerteinfarkt. 

Kilde: Americirka College of Cardiology

Finn fristende oppskrifter med chili nedenfor.

Oppskrifter med chili

Pasta med kylling, pancette, broccoli og chili

Det spiller ingen rolle hvor ofte vi spiser det – pasta er en absolutt favoritt. Alltid. Her får du oppskriften på en nydelig pasta med kylling, pancette, brokkoli og chili.

Reketacos med peanøttsaus

Fredag er den STORE taco-dagen i Norge, men kanskje du har lyst til å fylle den med noe annet enn nitrist kjøttdeig og mais? Her får du oppskrift på en thai-inspirert recetacos med chili. 

Spicy bacaloa med søtpoteter

Hva med å prøve en litt annerledes versjon, som også er antiinflammatorisk? Her finner du oppskriften på en nydelig versjon av bacalao med chili og søtpoteter

Se også: Slik spiser du vekk 5 kilo magefett


Seneste

Kanskje er du også interessert i...