vannglass fylles opp
© Getty Images

7 tegn på at du er dehydrert

Merker du på kroppen når du er dehydrert? Her har vi samlet en rekke merkelige tegn du kanskje ikke visste om som kan indikere at kroppen din er dehydrert.

4. februar 2019 av Victoria Carlsson

Vann er utrolig viktig for kroppen og mange av oss nordmenn får kanskje ikke tilstrekkelig med væske i løpet av en dag. Det viser seg også at å drikke vann allerede fra du står opp om morgenen, gjerne med sitron er godt for både huden, immunforsvaret og forbrenningen. Man kan til og med drikke hetetoktene vekk! Men klarer du å tyde når kroppen din er dehydrert? Her gir vi deg syv tegn som du kanskje ikke kjenner til. 

1. Dårlig ånde 

I ditt spytt finnes det antibakterielle egenskaper som hjelper deg til å bekjempe bakterier i munnen. Dersom du ikke har fått i deg rikelig med veske, nedsettes disse egenskapene, noe som gir deg dårlig ånde.

2. Du føler deg forvirret og svimmel

Det er naturlighvis mange ting som kan gjøre deg forvirret og en smule svimmel. Dehydrering kan dog være grunnen til at du kan føle deg litt annerledes enn normalen. 

3. Søtsuget stiger

Ditt søtsug stiger og du kan få en masse cravings etter at du har spist mat. Dette skjer fordi leveren har bruk for væske for å kunne fungere normalt. Får ikke leveren nok vann vil den sende et signal til hjernen om at den har behov for å produsere energi ettersom kroppen vil få problemer med å produsere glykogen, som er kroppens svar på sukkerstoffer. 

4. Huden blir mindre elastisk

Prøv å dra litt opp i huden og se om den raskt faller tilbake på plass. Tar det lengere tid kan det være et tegn på at du er dehydrert ettersom huden blir mindre elastisk.

5. Du stopper å svette  

Svetter alle andre, men ikke du? Da er det kanskje et tegn på at du er dehydrert. Det betyr at kroppen er så lav på væske at den selv prøver å produsere væske (som den ikke har). Hvilket også kan medføre svimmelhet.


6. Mørk urin

Fargen på urinen kan fortelle deg hvorvidt du er dehydrert eller ikke. Det har seg nemlig slik at jo mindre vann du har drukket, jo mørkere blir urinen. Så dersom du har mørkere urin enn normalt er det lurt å få i seg noe væske innabords.

7. Hodedpine

Hodepine er nok en av de minst merkeligste tegnene på dehydrering og de aller fleste har nok opplevd dette før. Grunnen til dette er at det sitter en slags væskesekk i hodet. Dersom den er tom for væske vil det skape hodepine. Væsker som alkohol, koffein og energidrikker hjelper IKKE på din dehydrering, da det virker vanndrivende på kroppen. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...