sitronvann sunt, bedre fordøyelse, bedre immunforsvar, mot dårlig ånde
Sitronvann:

Å starte dagen med et glass sitronvann hjelper på fordøyelsen, men har også en rekke andre positive effekter på kroppen!

© Getty Images

5 gode grunner til at du bør starte dagen med sitronvann

Gjør underverker for kroppen din!

8. november 2017 av Martine Haug Nysether
Du har sikkert hørt før at sitronvann er bra for helsen, men visste du at den gule sunnhetsbomben kan hjelpe deg mot en rekke helseproblemer?

– Ved å starte dagen med et glass varmt vann med sitron oppnår man ikke bare en knallgod start på dagen, men en rekke helsefordeler kommer på rekke og rad, sier ernæringsfysiolog og blogger Linn Hansen, som driver firmaet Sprudlende Sunn.

Så enten du sliter med mageproblemer, har lyst til å gå ned i vekt, ta vare på huden din eller sørge for å ha en sunn og frisk kropp bør du lese videre. 

Vi har fått ernæringsfysiolog Linn til å liste opp 5 viktige grunner til at du bør starte dagen din med et glass varmt sitronvann: 


1. Kickstarter fordøyelsen

– Det er lurt å starte dagen med dette for å kickstarte magen og fordøyelsen. Sitronvannet fungerer nemlig som en liten detox og vil stimulere til utskillelse av avfallsstoffer. Dette fordi aktive stoffer i sitronen vil stimulere leveren positivt og giftstoffer vil skilles ut mer effektivt. 


2. Opprettholder en sunn balanse i kroppen 

– Mange som sliter med mye syre tror de må styre unna sitron og sitronvann, men saken er at sitronen vil ha en positiv effekt i kroppen siden den etter fordøyelse fungerer svært alkalisk, altså basedannende i kroppen.


3. Styrker immunforsvaret, hår og hud

– Sitron inneholder mye vitamin C som styrker immunforsvaret, påvirker hud og hår positivt – og ikke minst setter i gang fordøyelsen. 


4. Kan bidra til vekttap

– Ettersom sitron bidrar til å sette i gang fordøyelsen, sitronvann svært effektivt for de med hard mage og fordøyelsesbesvær som igjen kan ha en effekt på forbrenning og vekttap.


5. Bli kvitt dårlig ånde

– Sitrus fungerer antibaktriellt, så har helt klart en effekt på dårlig ånde også.

Kanskje er du også interessert i...