Gunnhild Bjørnsti vinkurs på Tara Weekend
Bruk luktesansen:

Lær om vin og bobler fra Taras vinekspert! Hennes beste tips er å lukte på vinen du har i glasset.

© Tara Weekend

Vil du på vinkurs med Taras vinekspert Gunnhild Bjørnsti?

Få med deg hennes gode tips om vin til mat, vin alene, vin til glede, vin til sommeren under Tara Weekend 1-3.juni.

4. mai 2018 av Merethe Hommelsgård

Vinkurs på Tara Weekend

- Snart er det sol, sommer og godfølelse, sier Gunnhild Bjørnsti som er Taras egen vinekspert. 

- Lys og varme åpner sinn og sanser, og derfor er vi nå inne en ideell årstid for å nyte vin. 

- Ikke minst venter Tara Weekend i Strømstad på oss. Med så mange engasjerte damer, blir det ekstra hyggelig å smake vin og champagne sammen, sier hun.

Meld deg på Tara Weekend 1-3.juni 2018 du også!

Se hele det innholdsrike programmet her.

Vinkurs med Gunnhild Bjørnsti

- Jeg gleder meg helt vanvittig til å møte Taras lesere og dele de aller beste vin- og champagne-opplevelser med dere. Fordi en ting er sikkert, for oss damer er kun det aller beste godt nok.

© Tara Weekend

Vinkelner-utdannelse

I fjor gikk Gunnhild på skole for å bli vinkelner (sommelier) og fikk dermed sin brede kunnskap dokumentert med en utdannelse hos Kulinarisk Akademi.

- Jeg ønsket å lære mer om natur, geografi, geologi, druetyper og fordype meg i selve vinfaget. Jeg ville få bedre forståelse for produksjon av vin og hvordan en vinmaker arbeider, sier Gunnhild. 

- Jeg ville også bli bedre kjent med Kulinarisk Akademi (KA) som arrangerer utdannelsen, KA er et ressurssenter for mat og vin i Norge og har dyktige lærere. 

Slik blir du en bedre vinkjenner

  1. Stol på din egen smak, det starter alltid med hva du liker.
  2. Finn dine favorittsmaker/viner.
  3. LUKT. Når du har funnet viner du liker, så gjenoppdager du og forsterker opplevelsen ved å lukte enda grundigere før du drikker. Smak er faktisk mest lukt.
Gunnhild Bjørnsti vinekspert Tara
Berikende å være mange damer sammen:

På vinkurset vil dere oppleve lukt og smak i felleskap. Vi lærer hvordan vi skal holde glasset, snurre for å få inn luft og frigjøre aroma, lukte grundig og selvfølgelig smake på de deiligste terrasseviner og masse nydelig champagne. 

© Tara Weekend

Lær mer om champagne

Vineksperten lover gode tips om vin til mat, vin alene, vin til glede, vin til sommeren.

- Jeg holder et champagnekurs på fredagen med rikelig smaksprøver på den edleste, boblende drikken. Det er alltid populært og helgen er i gang, sier Gunnhild.

- Lørdag er det terrasseviner i rikt monn med både rosévin, Chablis og andre godsaker som skal nytes i solveggen, sier hun.

Strømstad spa
Lyse dager og lange kvelder:

- På vinteren og når det er kaldt kan vi takle tyngre, kraftigere viner, mens vi liker gjerne det som er lett og friskt på sommeren. Jeg gleder meg til Strømstad eventet i juni, stemningen er alltid på topp, sier Gunnhild. 

© Strømstad Spa

Ta i bruk sansene

- Vin er overskudd, til ren glede. Gitt til oss av Gudene. Man blir så lykkelig av vin. Så enkelt. Fordi vi tar i bruk sansene våre. Lukt, smak, syn, følelser. Sansene er de som lider i en stresset livsstil. 

- Ved å ta seg tid til å se på den vakre fargen på vin, lukte på den og smake - gir man seg en velfortjent pause. En passe dose er helsebot, og sjelebot, forklarer hun ivrig.

- Men det viktigste med vin er å nyte, sier Gunnhild.

Dette budskapet er helt klart temaet for kurset hun skal holde for Tara sine lesere under Tara Weekend. Bli med du også da!

Visste du at Berit Nordstrand og Vendela Kirsebom også kommer på Tara Weekend?

Klikk deg inn her for påmelding og mer info: Strömstad Spa & resorts nettside

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...