© Aurora Leonor Jimenez Lorente/Produsentene

Sørafrikansk vin: Her er vinene fra Tara-eventet

Da Tara inviterte til en kveld med foredrag om kaftankraft og kvinnefellesskap – og vinsmaking i Oslo, tok det ikke lang tid før alle plassene var revet bort. Her får du en oversikt over vinene som ble servert, oppskriften på den populære Tara-drinken og selvfølgelig bilder fra kvelden!

11. april 2019 av Cecilie Espensen/Gunnhild Bjørnsti

Solskinn i glasset

Taras egen vinekspert, Gunnhild Bjørnsti, har nylig vært i Sør-Afrika, og hadde med seg 6 ulike viner fra dette spennende vinlandet.

Kvelden startet med Taras egen velkomstdrink, Tang & Tonic, laget på norsk akevitt og tang, med frisk smak av rød grapefrukt. Oppskriften på den finner du nederst i saken.

Vinsmakingen gikk fra hvitt til rødt via rosé, alle fra spennende sørafrikanske vinmakere det er verdt å merke seg. Vinene, som er perfekte for våren og sommeren, får du listet opp under her.


© Produsentene

919701 KLOOF STREET OLD VINE CHENIN BLANC 2017, 174 KR (BU)

Lys strågul farge. Duft av solmodne pærer, sitrus og hint av krydder. Rik munnfølelse med hint av mineraler. Vinen har mye smak, god syre og friskhet, samtidig som den sitter lenge i munnen. Druene håndplukkes og 15 % av vinen fermenteres på 5 år gamle eikefat. Mullineux bruker kun naturgjær og vinen filtreres ikke. 2,9 g sukker/l

PASSER TIL: Passer godt til fisk og skalldyr samt retter med mer smak, lyst kjøtt, grillet sjømat og krabbe.


7956401 THE PROJECT SAUVIGNON BLANC 2018, 144,90 KR (BU)

Flott aromatisk sauvignon blanc med avdempet innslag av det grønne. Vinen har hint av kiwi og fersken og en flott munnfølelse man sjelden ser i denne prisklassen.

PASSER TIL: Prøv den til retter med rød fisk, salater, geitost eller retter med innslag av asiatisk krydder.


7848601 ANTHONIJ RUPERT PROTEA PINOT GRIGIO 2017, 136 KR (BU)

Lys strågul farge. Tiltalende duft av fersken, nektariner og hylleblomst. Leskende og frisk munnfølelse. Håndplukkede druer. Vinen lagres på bunnfall I 2 måneder. Ingen fatlagring. 3,6 g sukker/l.

PASSER TIL: Å nyte uten mat og til lettere retter med fisk og skalldyr. 

© Produsentene

10029701 A.A.BADENHORST SACETEURS ROSÉ 2018, 154,90 KR (BU)
Lys rosa. Ung og saftig med preg av røde bær, blomst og urter og svakt bitter ettersmak.
Lett dropsaktig aroma med preg av røde bær, pære, blomst og urter. Laget av 10 % shiraz og  90 % cinsault. 3 g sukker/l.

PASSER TIL: Kan nytes alene og til rosa mat.


7848501 PROTEA ROSÉ, 134 KR (BU)

Lys lakserosa på farge. Frisk kirsebæraroma og noe jordbær på duft. Fruktig og lett rosévin.

PASSER TIL: Perfekt til lette matretter.


10134101 A.A. BADENHORST PAPAGAAI CINCAULT 2018, 159 KR (Basis)

Flott dyp rød transparent farge. Flott duft av røde og mørke bær, fiol og ferske urter. Fruktig, frisk og flott munnfølelse med fine tanniner, saftig frukt og lang strukturert ettersmak. Server gjerne denne lett kjølig. Laget på cinsault-druer.

PASSER TIL: Flott til svinekjøtt, lam, okse og kraftig fjærkre.

Se bildene fra eventet:

STILLE FØR STORMEN: Spente lesere venter på kveldens første føredragsholder, Lene Wikander, og vinekspert Gunnhild Bjørnsti i bakgrunnen i full gang med å blande velkomstdrink.

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

VELKOMMEN: Velkomstdrinken er servert!

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

FULLSATT SAL: 80 flotte damer samlet til foredrag om kvinnekraft og vinsmaking med Taras vinekspert Gunnhild Bjørnsti.

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

GOD STEMNING: Taras sjefredaktør, Torunn Pettersen, i full sving som vinsjenker.

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

ALLE SANSENE I SVING: Å se, lukte og smake er viktig når vin skal vurderes. 

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

PERFEKT VÅRVIN: 3 av 6 viner er hvite viner som er perfekte å nyte til lettere retter og ikke minst terrasselivet.

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

RESEARCH: Vinene falt i smak og navn noteres.

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

Taras AD, Siri Hass Gjermundsen, i full sving som en av kveldens blide servitører.

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

VELLYKKET TOSPANN: Taras spaltist og denne kveldens foredragsholder, Lene Wikander, tar en velfortjent skål på vinsmakingen.

© Aurora Leonor Jimenez Lorente

Slik lager du Tara-drinken:


© Siri Hass Gjermundsen

52 Tang & Tonic

  • 4 cl Lysholm No. 52
  • Tonic Water
  • Blæretang
  • Rød grapefrukt

Hell akevitten i et longdrink-glass. Fyll opp med isbiter og tang. Hell over blandevann. Lag litt zest av grapefruktskallet, vri over glasset og slipp oppi. Pynt med en skive grapefrukt.

Kanskje er du også interessert i...