HILDE LOUISE KOMMER: Sammen med blant annet Mari Maurstad skal Hilde Louise Asbjørnsen gjøre Tara-weekend verdt å delta på. Les mer på taraweekend.no

© Svein Finneide

Møt Hilde Louise Asbjørnsen på Tara-weekend: – For meg er mot å trosse motstand

28. juni 2019 av Torunn Pettersen

– Jeg gleder meg veldig til å synge for de supre damene under Tara-weekend på Geilo i oktober, sier Hilde Louise Asbjørnsen. Hun skal opptre under den store festaften på Tara-weekend lørdag 26 oktober. Vestliahallen på Vestlia Resort vil bli fylt av herlig stemning. Det skal blant annet kåres Årets modigste kvinne 2019, og finalistene vil fortelle sine sterke historier fra scenen. Det hele ledet av skuespiller Mari Maurstad, og det musikalske bidraget står altså Hilde Louise Asbjørnsen for.     

Mot, sko og røde lepper 

– Jeg har i over lang tid samlet på saftige sanger sunget av tøffe damer for nærmere hundre år siden. Det er befriende og inspirerende å se hva som ble skrevet og fremført i en tid som vi tenker på som kvinneundertrykkende. Og så putter jeg nok inn noen av mine egne låter som handler om mot, sko og røde lepper. Det blir en Tara-kabaret, lover Hilde Louise som selv gjør seg disse tankene rundt det å være modig:

 - For meg er mot å trosse motstand for å gjennomføre det man drømmer om, uansett hvor den motstanden kommer fra. Noen ganger kan vår egen frykt og usikkerhet være like vanskelig å overkomme som de faktiske hindrene man møter i samfunnet eller i naturen. Man trenger ikke å ha krysset Sahara for å kalle seg modig!

Venninnen er et forbilde

Jeg føler meg modig når jeg gjør noe jeg aldri har gjort før og som jeg er usikker på om jeg kan få til, fortsetter Hilde Louise, og er ikke i tvil om at det hjelper veldig å høre at noen andre tror at man kan klare det.

 - Derfor er jeg veldig avhengig av folkene rundt meg. Men jeg tror den iboende selvfølelsen er avgjørende. Følelsen jeg får når jeg dytter meg selv litt lenger enn jeg tror er mulig er utrolig deilig. Når det går bra…!

Jeg har mange forbilder. Mamma, Patti Smith, Josephine Baker, Søstrene Oda (Krogh) og Bokken Lasson. Og så er jeg helt slått i bakken av en ny venninne. Som tobarnsmor på 25 år flyktet hun fra et veldig dårlig, og farlig, forhold i Albania. Hun kjøpte den flybilletten hun hadde råd til og endte tilfeldigvis i Oslo. Hun har vært mutters alene og kjempet mot angst og frykt for et system hun ikke har hatt forutsetninger for å forstå. I dag er hun etablert, selvstendig og smiler som en sol. Hun innehar en ukuelig tro på at det finnes noe bedre på den andre siden, og at hun kan nå dit. Jeg tror det er en kraft som finnes innerst inne i oss alle, og som dukker opp når vi virkelig trenger den, sier Hilde Louise Asbjørnsen som gleder seg stort til å opptre på Tara-weekend i oktober.  

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...