Svalbard
MS Nordstjernen:

Fjorårets lesertur til Svalbard ble en uforglemmelig opplevelse! Nå gjentar vi suksessen. Fra 12.–17. juli 2018.

Drømmereise til magiske Svalbard med Bonnier!

Opplev livet ombord på det gamle, ærverdige skipet MS Nordstjernen den 12.-17.juli. En sommerferie du sent vil glemme!

6. februar 2018

Nå kan du sikre deg sommerferien utenom det vanlige! 

Bli med Bonnier på lesertur til magiske Svalbard!

(Påmelding og mer info her)

Svalbard
SKÅL VED 80 GRADER NORD:

Da vi passerte 80 grader nord kunne vi skåle både med oss selv og de gedigne hvalrossene som lekte i sjøen, rett ved båten. Her løfter Bonnier Expeditions-teamet glasset for en minnerik tur, og ba oss alle lagre disse opplevelsene godt inni oss. 

Turen er for alle

Forrige tur til Svalbard bød på meget godt stemning blant alle de nesten 100 deltakerne. De fikk nesten ikke fullrost turens spesialister og foredragsholdere nok! Og alle guidene som tålmodig loset oss mellom opplevelsene, enten de var til sjøs eller til lands. 

Det stemte virkelig det de lovet før vi fylte opp det ærverdige skipet: Denne turen er for alle. Du behøver ikke å være veldig godt trent, veldig modig, eller ha polarområdene som et eget interessefelt. Dette er rett og slett turen for deg som liker å omgås andre mennesker, se vakre steder, uberørt natur og møte eksperter som klarer å formidle budskapet sitt på en enkel og lettfattelig måte. 

Torunn Pettersen
Nøt naturopplevelsene:

Taras sjefredaktør Torunn Pettersen opplevde Svalbard fra sin beste side! 

Sjefredaktørens minnerike ferie

- Dette var min første tur til Svalbard, og jeg innrømmer gjerne at jeg før denne turen ikke hadde dette reisemålet øverst på listen, sier Torunn Pettersen.

- Men i kraft av Tara, og noen av våre andre søstermagasiner her i Bonnier forlag, kom denne reisen opp og Svalbardturen i fjor sommer har gått inn i historien som en av mine mest opplevelsesrike reiser! Fra vi gikk ombord i MS Nordstjernen ved kaia i Longyearbyen til vi gikk i land igjen fem dager senere... 

Svalbard
CA. 6 GRADER I SJØEN:

Det er ikke mye som minner om en sydentur i dette området, til det mangler det ca. 20 grader på temperaturen i sjøen. 

Utforsk Svalbard med ekspertene

Taras lesere ble invitert med sammen med noen av våre fremste eksperter på denne øygruppen. Spesialutdannede guider gjorde hver utflukt i land til en eksklusiv og spennende opplevelse.

Livet ombord på gamle, ærverdige MS Nordstjernen var en opplevelse i seg selv. Det tidligere hurtigruteskipet gikk trygt i sjøen, hvor isflakene gjerne lå tett i tett. Man behøvde ikke lukke øynene for å tenke seg hvordan det var på lugarene da dette skipet gikk i fast rute mellom Bergen og Kirkenes. 

Enkelt med solid kan man trygt si om den lille lugaren, som holdt til akkurat det den var ment for, nemlig å sove. På dette cruiset leves livet i stuene og matsalen, på dekk eller ute på tokt, fraktet i solide gummibåter inn til land for å stadig lære noe nytt om det særegne landskapet.

Morten Hilmer
PÅ FOTOTOKT:

Den danske naturfotografen Morten Hilmer var stadig på vandring med sine lærevillige elever. Han lærte oss sine egne triks for å ta de beste natur- bildene. Professor og forsker Jørn Hurum holdt flere inspirerende foredrag om fortidens havmonstre på Svalbard. Vi var også i land og så med egne øyne avtrykk fra denne tiden. 

En sommertur av de helt spesielle

Kanskje er det i år er akkurat du som får ditt eget diplom utdelt en av kveldene ombord, fordi du har badet i en av fjordene med en temperatur på rundt 6 grader (!). 

Eller for at du har plukket plast og annet søppel som stadig driver i land. 

Det tar ikke lang tid før du ser frem til fellessamlingene i en av stuene mens du lytter til beskjeder rundt utfluktene, før det plutselig plinger i høyt- taleranlegget og en stemme varsler hval på babord side.

OVERVELDENDE:
OVERVELDENDE:

Isbreene fikk oss til stadig å ta kameraet ut av sekken. 

BLI MED MEG TIL SVALBARD!

- Jeg gleder meg stort til å få være med på sommerens Svalbard-tokt, sier den kjente forskeren og polaroppdageren Monica Kristensen. 

Hun er en av flere eksperter som blir med oss på årets tur, og Monica legger ikke skjul på hvor mye det gleder henne å formidle kunnskap videre.

svalbard
FORSKER OG POLAROPPDAGER MONICA KRISTENSEN:

Monicas kolleger ombord på MS Nordstjernen blir blant annet Jørn Hurum (som også var med i fjor), og sammen med ham skal dere dra på fossiljakt på Janusfjellet. Naturfotograf Magnus Elander er også med, bare for å nevne noen.

Leder "ekspedisjonen"

Monica er forsker med en doktorgrad i glasiologi fra Universitetet i Cambridge og en rekke medaljer og utmerkelser fra internasjonale og nasjonale forskningsinstitusjoner.

- Svalbard har vært mitt andre hjem siden slutten av syttitallet, forteller hun. 

- Som ung student kom jeg til Ny-Ålesund for å studere nordlyset da byen bare hadde syv innbyggere og besto av forlatte små trehus fra gruvetiden. Etter det har jeg vært på et trettitalls ekspedisjoner, for det meste som forsker. 

- Jeg har forsket på sjøis, tabulære isfjell, isbreer og de store innlandsplatåene. Jeg har arbeidet som klimaforsker, geografisk utforsker, forfatter og ekspedisjonsleder – og dessuten som direktør for flere institusjoner. 

- Mine hobbyer er polarhistorie, skriving, fotografering, og faktisk strikking, sier Monica og tror nok hun kan dyrke alle sine hobbyer på den kommende turen.

MELD DEG PÅ NESTE TUR!

OPPLEV SVALBARD FRA 12.–17. JULI:

Fullstendig program, dag for dag, og priser, finner du på bonnierexpeditions.no/tours/svalbard.

ALT DETTE FÅR DU:

  • Storslått og vakker natur Cruise med det historiske skipet MS
  • Nordstjernen Eksperter og foredrag
  • Fossiljakt på Janusfjellet Mulighet for å låne fotoutstyr som linser Velfylt goodiebag
  • og MYE, MYE mer 

Klikk her for å melde deg på!

Kanskje er du også interessert i...