årets modigste kvinne, Kari Hilde French, Tara-prisen
Nye navn til 2018!

Vinneren av Tara-prisen Årets modigste kvinne 2017 ble Kari Hilde French. Nå søker vi etter nye kandidater til årets pris!

© Esten Borgos / Espen Solli /Faksimiler Tara

Kjenner du en modig kvinne?

7 givende år. 41 flotte finalister. 7 verdige vinnere. Tara-prisen Årets modigste kvinne har satt spor. Nå leter vi etter årets finalister!

5. januar 2018 av Lisbeth Skøelv

Du har vel ikke unngått å få med deg at Kari Hilde French ble kåret til Årets modigste kvinne 2017 av oss i Tara? Mammaen som er blitt hyllet for sin åtte år lange kamp for å få sin dødsdømte sønn Joshua hjem fra Kongo. Til Tara ga hun sitt aller første intervju etter at han endelig kom hjem til Norge i mai i år.

Kari Hilde er en av sju vinnere av Tara-prisen på like mange år. Hele 41 modige finalister har vært hedret disse årene. Både kjente og mer ukjente kvinner som har vist et mot som har imponert både juryen og leserne, har vi fått lov til å løfte frem i rampelyset – både under selve festkvelden og i spaltene etterpå.

Da Tara kom opp med ideen i 2011 om å kåre Årets modigste kvinne, var det viktig å finne en pris som samsvarte med våre egne verdier, og vi syntes det å hedre mot – alle typer mot – var veldig i Tara-ånden.

Vår første vinner var Torill Hansen. Campingturisten i Utvika fikk utmerkelsen for sin innsats i båt med å redde skadde og livredde ungdommer i vannet, som flyktet fra Utøya etter terrorangrepet i 2011.

årets modigste kvinne, Tara-prisen

Torill Hansen vant prisen i 2011.

Vi slapp ikke terrorangrepet helt. Året etter var det Alexandra Bech Gjørv, advokaten som ledet den regjeringsutnevnte 22. juli-kommisjonen som gikk helt til topps i kåringen. Prisen vant hun for den usminkede rapporten, der hun turte å stå opp mot både regjering, byråkrati og politiet.

årets modigste kvinne, Tara-prisen

Alexandra Bech Gjørv vant prisen i 2012.

I 2013 var turen kommet til Anbjørg Sætre Håtun for hennes åpenhet om sin egen kreftsykdom. Journalisten og tv-profilen var da så preget av sykdommen at hun ikke selv kunne stille opp på festkvelden for å ta imot prisen, men hun ga likevel et sterkt intervju til Tara, som ble et av de siste. Kort tid senere døde modige Anbjørg.

årets modigste kvinne, Tara-prisen

Anbjørg Sætre Håtun vant prisen i 2013.

Året etter var det Lindis Hurum som imponerte oss aller mest. Den tidligere tv-produsenten byttet overraskende jobb til nødhjelpskoordinator for Leger Uten Grenser i de verste katastrofeområdene i verden. Premiepengene fra Tara brukte hun til å ta videreutdanning i Disaster Management.

årets modigste kvinne, Tara-prisen

Lindis Hurum vant prisen i 2014.

Sykepleieren Sina Saltbones hjalp traumatiserte unge jenter som hadde flyktet fra en sexslave-tilværelse hos IS-soldater i Nord-Irak, tilbake til livet gjennom sin egen organisasjon, Refugee Alliance, og for det ble hun i 2015 kåret til Årets modigste kvinne.

årets modigste kvinne, Tara-prisen

Sina Saltbones vant prisen i 2015.

Vinneren i 2016, Ada Sofie Austegard har stått opp for rettighetene til tusenvis av norske voldsutsatte barn gjennom jobben som generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse, som hun startet etter at hennes egen åtte år gamle datter ble brutalt drept i 2000.

årets modigste kvinne, Tara-prisen

Ada Sofie Austegard vant prisen i 2016.

Og i 2017 ble det altså Kari Hilde Frenchs heroiske kamp for sin sønn som ble hedret.

Fra 2011 og til i dag har vi hatt 41 finalister som vi er særdeles stolt av. Nå trenger vi din hjelp til å finne verdige kandidater til neste års kåring! 

årets modigste kvinne, Tara-prisen

Kari Hilde French vant prisen i 2017.

Slik nominerer du:

Ble du inspirert av tilbakeblikkene på sju år med Årets modigste kvinne-prisen? Da kan du være med å påvirke Tara-kåringen i 2018. Hvert år kårer vi Årets modigste kvinne, og da er vi avhengig av hjelp fra våre observante lesere.
Vi trenger tips fra DEG om modige kvinner som har gjort noe som er litt større enn dem selv. Det kan være søsteren din, naboen, kollegaen – eller bare en du har lest om i avisen som har gjort noe beundringsverdig, og som fortjener å bli dyttet frem i rampelyset og motta heder og ære. Kanskje er det deg selv du vil foreslå, det er ganske modig det også.

Send oss tipset ditt med en liten begrunnelse til mailadresse: [email protected]

Kanskje er det nettopp din kandidat som vinner Årets modigste kvinne 2018!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...