Vinneren av årets modigste kvinne 2017, Kari Hilde French
Vinneren av årets modigste kvinne 2017

Kari Hilde French vant Tara-prisen Årets modigste kvinne 2017. Her sammen med sjefredaktør og jurymedlem Torunn Pettersen.

© Paul Lockhart

Kari Hilde French ble Årets modigste kvinne 2017!

– Jeg tar imot prisen på vegne av alle modige mødre som ikke blir sett, sier vinner av Tara-prisen Årets modigste kvinne 2017, Kari Hilde French. Med pengepremien vil hun hjelpe fanger.

14. oktober 2017 av Lisbeth Skøelv

Under en festkveld i forbindelse med Tara-weekend på Vestlia på Geilo lørdag 14. oktober ble Tara-prisene delt ut foran 300 av magasinets lesere. Komiker Dora Thorhallsdottir ledet kvelden gjennom både moro og alvor. 

Kari Hilde French, som er kjent for sin åtte år lange kamp for å få sin dødssyke og dødsdømte sønn Joshua hjem fra Kongo, stakk av med den gjeveste prisen, Årets modigste kvinne. 

Fokus på kvinner generelt

– Det betyr noe for meg å få prisen av Tara, for det setter et fokus på kvinner generelt, norske kvinner hvor det er veldig mange som er modige og som aldri blir sett. Vi kunne trukket frem tusenvis av dem som er modige på hver sin måte. Jeg er en representant for dem, for jeg blir sett fordi fokuset har vært så sterkt på Joshua og saken. Det setter også fokus på Kongo, spesielt fangenes og kvinnenes situasjon, for der er det også mange modige mødre, og det setter fokus på fangers situasjon, som jeg er blitt veldig opptatt av de siste årene, sier 68-åringen. 

Ønsker å hjelpe andre fanger

Selv fikk hun sønnen sin hjem til slutt, men pengepremien fra Tara på 30 000 kr ønsker hun å hjelpe andre fanger med. 

– Spesielt den britiske organisasjonen som heter Prisoners abroad. De hjelper britiske fanger i utlandet, og Joshua kom inn under den gruppen, han er jo også britisk. Jeg har ofte tenkt at jeg kunne tenke meg å støtte dem økonomisk, og nå får jeg jo mulighet til det. Og så er det et par fanger jeg trenger å hjelpe nede i Kongo. I tillegg håper jeg å kunne gi noen av pengene til en norsk organisasjon som også hjelper fanger. Så jeg har mange gode saker jeg har lyst til å bruke pengene på, sier prisvinneren. 

Har du ikke tenkt at du kunne brukt dem på deg selv? 

– Nei, prispenger kunne jeg aldri tenkt på å bruke på meg selv. Det ville jeg ikke hatt god samvittighet for, sier modige Kari Hilde French. 

Årets modigste kvinne 2017
Vinneren ble kåret i en fullsatt sal på Vestlia:

Fra venstre: Kveldens konferansier og stand up-komiker Dora Thorhallsdottir, jurymedlem Mari Maurstad, vinneren Kari Hilde French og jurymedlem/sjefredaktør Torunn Pettersen. Jurymedlem Karita Bekkemellem var ikke til stede på festkvelden.

© Paul Lockhart

Marion Knutsen vant Astrid Gunnestads minnepris 2017

Marion Knutsen (30) vant Taras andre pris for kvelden, Astrid Gunnestads minnepris 2017 og 20 000 kroner, for sin åpenhet rundt seksuelle overgrep i den såkalte «Tysfjord-saken» i Nordland. – Det er stort å vinne denne prisen – og spesielt fordi det er åpenheten rundt overgrep som blir hedret. Vi trenger mindre tabu og mindre skam rundt overgrep, sier den unge prisvinneren, som er blitt ansiktet utad i den omfattende saken i den lille bygda i nord. 

Vinneren av Astrid Gunnestads Minnepris 2017
Vinneren av Astrid Gunnestads Minnepris 2017:

Marion Knutsen vant Astrid Gunnestads minnepris. Her fotografert sammen med sjefredaktør i Tara, Torunn Pettersen.

© Paul Lockhart

Modige finalister

De øvrige finalistene var Anja Riiser, Cachell Oftedal og Marianne Nordli.

Les også: Dette er er finalistene til Årets modigste kvinne 2017!

Finalister Årets modigste kvinne 2017
Finalistene:

Disse fem modige kvinnene har alle sin sterke historie, og var årets finalister til kåringen av Tara-prisen Årets modigste kvinne 2017!

© Paul Lockhart

Under ser du filmen fra Taras live-sending på Facebook, da Kari Hilde French mottok prisen under Tara-weekend på Geilo!

Kanskje er du også interessert i...