Unngå unødvendige plager påført av stress, fet mat og sterk drikke. 

© iStock

Slik blir du kvitt halsbrann og sure oppstøt

Stress forverrer plagene i en hektisk førjulstid. Heldigvis finnes det gode råd!

30. november 2016 av Kommersiell redaskjon

Vi er inne i årets travleste tid – huset skal vaskes og pyntes, familien skal organiseres, mat og gaver skal kjøpes inn – og det er i tillegg til alle andre hverdagslige gjøremål vi har med hus, familie og jobb. 

Som om ikke alt dette er nok, er det iskaldt og kroppen er i helspenn mens vi farter mellom plikter og ærender. Julestrien kjennes på kroppen, og det topper seg når vi fyller på med festsesongens fete mat og sterke drikke.

Hos mange kjennes dette stresset fysisk i form av halsbrann og sure oppstøt. Symptomer som kan være ubehagelig, og mange går med plagene uten å vite at de kan behandles både umiddelbart og enkelt.

Det er flere ting man kan gjøre selv for å forebygge plagene man får ved halsbrann og sure oppstøt. Deriblant, er meditasjon effektivt for å redusere stress, men i årets travleste tid strekker ikke alltid tiden til. Legemidlet Pepcid® kan være et behandlingsalternativ ved halsbrann og sure oppstøt. 

halsbrann, sure oppstøt, stress, behandling
Bli kvitt plagene

Når julestrien kjennes i form av halsbrann og sure oppstøt, kan legemiddelet Pepcid® være et godt behandlingsalternativ. Foto: Produsentene.

© Produsentene

Få bukt med plagene

Halsbrann er en ubehagelig, brennende følelse som starter i brystet og beveger seg opp mot halsen, og kan gi en ekkel, sur smak i munnen. 

Pepcid® behandler halsbrann og sure oppstøt, og virker så hurtig som innen én halvtime etter du har tatt tabletten. I tillegg kan virkningen vare opp til ni timer, slik at du kan gå mesteparten av dagen uten plagene.

Ta en tablett før festen

Pepcid® virker også forebyggende, og er et smart knep å ha i ermet i løpet av julebordsesongen. På julebord blir det som regel både mye fet mat og sterk, alkoholholdig drikke. Dersom du vet at dette har tidligere fremprovosert halsbrann, kan du ta én Pepcid®-tablett en time før måltidet, slik at du kan nyte festlighetene helt uten ubehag!

Har du en eske Pepcid® liggende i vesken i løpet av årets travleste tid, kan du være trygg på at du slipper plager med halsbrann og sure oppstøt – og det er vårt juletips til deg. Vi kan ikke hjelpe deg med julestrien, men vi kan gjøre den mer behagelig for deg!

Pepcid® kan kjøpes uten resept på alle apoteker og i utvalgte dagligvarebutikker.

PEPCID® (famotidin). Reseptfritt legemiddel mot halsbrann og sure oppstøt. Skal ikke brukes til barn under 12 år. Kontakt lege ved stadig tilbakevendende plager, ved graviditet og amming eller dersom du ikke blir bedre etter 2 uker. Les pakningsvedlegget før bruk. McNeil Sweden AB. NO/PE/16-0910

Kanskje er du også interessert i...