Ny hverdag:
Ny hverdag:

Cathrine er klar for et nytt liv uten briller og linser

Nytt syn på 10 minutter

For Cathrine Strand-Gundersen er livet snudd på hodet etter hun tok laseroperasjon. I løpet av 10 minutter fikk hun det synet hun alltid har ønsket seg

28. november 2016 av Kommersiell redaksjon

Cathrine var lei av å ikke kunne se ordentlig. Hun lever et aktivt liv, med mye trening og en krevende jobb. Brillene har alltid vært til stor fortvilelse.

– Når jeg trener er det utrolig kjipt å bruke briller. Jeg trener hver dag, og jeg trengte rett og slett en varig løsning. Linser har fungert sånn passe, og jeg har vært plaget med tørre øyne. Jeg trengte en løsning som ikke gikk utover hverdagen min, forteller hun.


Ble påvirket av søsteren

Cathrine har vært nærsynt i over 25 år. For Cathrine åpnet det seg en helt ny verden etter hun valgte å ta en laseroperasjon hos Memira. På fem minutter takket hun farvel til en ufokusert, utydelig og blurry hverdag.

– Søsteren min tok for to år siden en lignende operasjon, og hun var så imponert over hvor raskt det gikk. Og ikke minst, at det ikke var smertefullt. Min opplevelse var like positiv. Jeg ble så utrolig godt fulgt opp, og dagen jeg skulle ta operasjonen kjente alle meg igjen på kontoret og passet godt på meg. Det var hele tiden kommunisert at jeg kunne kontakte dem på dagtid og kveldstid, og ingen spørsmål var dumme spørsmål. Jeg følte meg rett og slett skikkelig godt ivaretatt. De var superproffe, snille og fulle av kunnskap, forteller Cathrine.

Selve operasjonen tar bare ti minutter, og det er fra man kommer inn i behandlingsrommet til man blir man geleidet inn på et hvilerom hvor man får slappe av i rundt 30 minutter. Der får man også ekstra øyendråper, og en ny kontroll før man reiser hjem igjen. Cathrine forteller at hun ikke følte noe smerte, men at hun fikk en følelse av vakuum på øyet.

– Søsteren min hadde sagt at det kom til å bli helt svart et lite sekund, men jeg så bare masse fyrverkeri, jeg. Det var ikke ubehagelig, og jeg merket ikke noe. Etter operasjonen fikk jeg øyendråper med bedøvelse. Jeg hadde ikke vondt, men litt ubehag. Det kan sammenlignes med å skjære løk og chilli, sier Cathrine.

Etter operasjonen er det viktig å ha øynene mye lukket de 3 nærmeste timene slik at helingsprosessen går raskt, og slik øynene får tid til å reparere seg selv. Helingsprosesen er beregnet til tre timer, og man får smertestillende øyendråper. Smerten, eller rettere sagt ubehaget, forsvinner etter kort tid.

– Å ta en øyelaseroperasjon er noe av det beste jeg har gjort. Det er en befrielse i hverdagen. Jeg kan til og med se under vann, og det har jeg aldri gjort før. Og det beste av alt må være at jeg kan se jentene mine ordentlig. Hver morgen når de kommer inn i sengen vår ser jeg dem klart og tydelig med mine egne øyne, det er fantastisk, avslutter Cathrine.Oppfølging:
Oppfølging:

Før operasjonen får Cathrine god informasjon.

Veien til et liv uten briller og linser

Dersom man er redd og bekymret bør man faktisk ta en undersøkelse. Tenk på den som en mulighet til å vite om man kan operere seg. Det vil aldri være et press for å måtte gjøre operasjonen etter undersøkelsen. 

Husk også at majoriteten av de som kommer på undersøkelse, faktisk velger å operere seg. Dette på grunn av at man får god innsikt i alle alternativene til briller i løpet av undersøkelsen.

Som tusenvis av andre nordmenn allerede har oppdaget, kan øyelaserbehandling eller linsebytteoperasjon hos Memira resultere i at du blir kvitt alle de kjedelige bekymringene som briller kan medføre. 

Store smerter, lang sykemelding og høye kostnader er noen av mytene rundt øyeoperasjoner. Men visste du at disse faktisk ikke stemmer? En øyeoperasjon lønner seg i det lange løp når du sammenligner prisen med hvor mye du faktisk bruker på linser, brilleglass, innfatninger, linsekontroller og synstester over flere år. 

Effektiv:
Effektiv:

Selve operasjonen tar bare fem minutter.

Dette må du vite: 

Best for deg under 45 år. Fungerer for både nærsynte, langsynte og for deg med skjeve hornhinner.

Cathrine ble behandlet med FS-Lasik.

• FS-Lasik. Denne metoden benyttes for de aller fleste. Behandlingen er rask og nesten helt smertefri. Man skjærer et tynt lokk i hornhinnen med en type laser, polerer eller fikser feilen med en annen type laser. Deretter legger man det ytre laget på hornhinnen tilbake.

Restitusjon:
Restitusjon:

En halvtime på avslapningsrommet før hjemreise må til slik at øynene får hvile ordentlig.

Kanskje er du også interessert i...