© tara.no

Stress ned med spa hjemme!

Frisk opp huden og skjem bort deg selv med god og billig spabehandling. Her er ti tips til hjemmespa!

17. desember 2012 av Marit Lien

1. Begynn med ansiktet.
Fyll opp vasken med lunkent vann og ha noen dråper lavendelolje i vannet - det gjør vannet bløtere. Skyll ansiktet i det varme vannet så porene åpner seg.

2. Legg deretter på en dyptrensende maske.
La masken sitte på i 10 minutter før du skyller den av.

3. Fyll badekaret med vann med behagelig temperatur.
Hell noen dråper avslappende olje i vannet; lavendel eller rose. Oljen får musklene til å slappe av. Legg en god nakkestøtte under nakken, f.eks. et sammenrullet håndkle, og nyt badet (i omtrent 20 minutter).

4.Bløt hendene mens du er i badekaret.
La hendene ligge under vannoverflaten mens du er i badekaret. Etter ca. 10 minutter er neglebånd og negler bløtgjort slik at du kan foreta manikyr: Skrubb  neglebåndene forsiktig med en myk børste, og klipp av overflødig hud med en neglesaks. Fil så neglene. (Husk å hele tiden file dem i samme retning slik at de ikke fliser seg.)

5. Etter badet dusjer du og vasker håret.
Etter dusj og hårvask frottérer du kroppen og håret med et godt håndkle. Massér en hårkur inn i håret, og gni den jevnt inn i hår og hodebunn. Kuren bør sitte i minst 5 minutter, og i mellomtiden kan du gni kroppen din med peelingkrem eller skrubb slik at døde hudceller løsner.

6.Skyll deg i dusjen.
Etter skubben skyller du kroppen for døde hudceller og håret for hårkur. Avslutt med to minutters kalddusj da dette setter fart på blodsirkulasjonen og strammer opp huden.

7.Frottér kroppen.
Etter kalddusjen frotterer du kroppen grundig til du er helt tørr og varm.

8. Pakk deg inn og skrubb føttene.
Finn en tykk og god badekåpe e.l. og pakk deg ordentlig inn. Sett deg et hyggelig sted for nå er det føttenes tur. Skrubb føttene med en skrubb eller krem for å få vekk døde hudceller, og skyll deretter føttene godt.

9. Stell neglene på føttene.
Når føttene er myke etter skrubben kan du stelle neglene og neglebåndene slik du gjorde på hendene. Lakker til slutt neglene.

10. Smør til slutt inn kroppen.
Avslutt dagens lille spa med å smøre inn kroppen med en fuktighetsgivende bodylotion eller aromatisk olje.

Kanskje er du også interessert i...