Få volum i håret:
Få volum i håret: © Thomas Dahl

Få volum i håret på 1-2-3

Få volum i tynt og flatt hår med små triks og gode hårprodukter.

28. juni 2016 av Mette Bundgaard og Åshild Breian

Er du en av dem som gjerne skulle hatt litt mer volum i håret? Det er enklere enn du tror!

Vi viser deg hvordan du får mer volum i håret – steg for steg, enten du foretrekker skum eller tørrsjampo.


Skum – løfter helt fra hårrøttene  

Et skum kan virkelig blåse opp håret ditt, fordi det skaper både volum og hold. Først må du bare ta stilling til hvor fint eller tykt håret ditt er. 

Er det fint, skal det ikke så mye til – bare omkring en håndfull. Er det tykt, skal du bruke omtrent det dobbelte. Forsøk deg frem. Og pass på å påføre produktet helt nede ved hårrøttene.

Et skum løfter håret fra røttene og holder på volumet som oppstår når håret får en omgang med varm luft som aktiverer ingrediensene.

Lyst på en forandring? 10 fine, korte hårfrisyrer

Utgangspunktet:
Utgangspunktet:

Selv om du har litt fall og krøller, har du ikke nødvendigvis masse fylde. Betinas hår har begge deler, men det er også tynt og gjør ikke så mye av seg.

© Thomas Dahl
Teknikken:
Teknikken:

Skummet fordeles i håndkletørt hår fra rot til tupp. Føn håret tørt med hodet oppned. Klem håret med den andre hånden. Avslutt gjerne med kald luft som fikserer. Når håret er helt tørt, kan du massere hodebunnen med fingertuppene for ytterligere å aktivere ingredienser og dermed få maksimalt volum. 

© Thomas Dahl
Resultatet:
Resultatet:

Nytt volum får krøllene til Betina bedre frem. For å holde på formen kan du tupere håret lett på toppen av hodet og fiksere med litt hårspray.

© Thomas Dahl
Krøller:
Krøller:

Curvaceous Wind Up brukes i glatt hår for å gi volum og struktur, og i hår med krøller for å fremheve og forsterke bølgene. 145 ml, kr 349 (Redken).

© Produsenten
Til fint, glatt hår:
Til fint, glatt hår:

Densifique Densimor­phose er til fint, glatt hår som trenger ekstra fylde, substans og spenstighet. Pleier og gjenoppbygger håret i tillegg. 150 ml, kr 320 (Kérastase).

© Produsenten
For glans:
For glans:

Gå fra flatt og livløst hår til fylde og glans med Volumizing Mousse. Ja, den med super arganolje. 265 ml, kr 225 (Moroccanoil).

© Produsenten
Full pakke:
Full pakke:

Navnet på dette produktet sier alt: Grandiose Hair Plumping Mousse. 150 ml, kr 395 (Oribe). 

© Produsenten
God under sommersolen:
God under sommersolen:

Volume Mousse Medium Hold med UV-beskyttende ingredienser. 200 ml, kr 120 (Björn Axén). 

© Produsenten

Tørrsjampo – omdanner fett og fukt til fylde

Tørrsjampo er egentlig funnet opp for å rense håret ditt uten å vaske det, men mange tørrsjampoer har den glimrende side­effekten at de tilfører fylde fordi de absorberer fett og skitt fra håret ditt – ofte med risstivelse, silica eller talkum. Når det absorberer fett og fukt skaper det større avstand mellem hårstråene = mer fylde.

Det kan også være at håret ditt blir en anelse hvitt, men heldigvis finnes det også tørrsjampo til mørkt hår. Volumpudder eller Volume Booster fungerer på samme måte. De renser ikke håret, men gir ofte mer fylde.

Tips!

Vask håret sjeldnere! Hører du blant alle dem som vasker håret hver dag? Forsøk å holde ut en dag ekstra. Så stresser du hodebunnen mindre så den produserer mindre talg og fett.

Utgangspunktet:
Utgangspunktet:

Mariannes hår er typisk fint og skandinavisk med tendens til litt fall, men ikke voldsomt volum.

© Thomas Dahl
Teknikken:
Teknikken:

Løft håret opp i seksjoner, og spray tørr­sjampoen ca. 15–20 centimeter inn mot hodebunnen og litt ut i lengdene. La støvet legge seg, og masser hår og hodebunn med lett hånd, så tørrsjampoen blir jevnt fordelt. Til slutt børster du godt igjennom håret.

© Thomas Dahl
Resultatet:
Resultatet:

Stor forandring! Mariannes hår har fått masse fylde og tekstur, er fritt for skitt og fett og dufter friskt. Underveis fikk det også en lett tupering, som ikke bare løfter, men gir bedre hold til tørrsjampoen.

© Thomas Dahl

Lett på hånden

• Vær forsiktig med balsam dersom du har et tynt hår. Bruk kun balsam i hårtuppene. For mye balsam vil få håret til å klappe sammen i løpet av dagen. Det blir rett og slett for tungt.

• Sørg for at håret ikke er for langt. En oppklippet frisyre vil også gi deg mer volum og løft.

• En god rundbørste er en smart investering. Føn luft og hold inn i

frisyren.

• Gre igjennom håret med lette løft med fingrene til slutt. Det gir bevegelse og luft til håret.

• Føn håret med hodet opp ned – fra røttene og ut!

Kunsten å tupere

En lett tupering av håret gir både fylde og hold – samtidig kan det slite veldig på håret. Velg en tuperingskam eller en tynn børste med svinehår. Tuper håret lett bakover og gre igjennom med fingrene. 

Til farget hår:
Til farget hår:

Super tørrsjampo til farget hår: Dry Cleaner for Color Treated Hair. Uten parfyme, men med gjennomsiktig mikropudder som sikrer at fargen ikke ser falmet ut. 250 ml, kr 390 (Shu Uemura).

© Produsenten
Til mørkt hår:
Til mørkt hår:

Dry Shampoo kommer i to versjoner – Light Tone for lyst hår, med lilla undertoner for å dempe gulskjær, og en Dark Tones for mørkt hår, med risstivelse som ikke gir gråskjær. Du kan gjerne føne håret litt. 205 ml, kr 225 (Moroccanoil).

© Produsenten
Til lyst hår:
Til lyst hår:

Batistes Dry Shampoo er en uunnværlig klassiker. Gir godt med fylde! Men fordi den er laget med risstivelse, er den smartest å bruke for deg som har lysere hår. 200 ml, kr 79,50 (Batistes).

© Produsenten
Effekt for pengene:
Effekt for pengene:

Supereffektiv og matter ned en fet hodebunn. Styling Powder Dry Shampoo, 200 ml, kr 149 (Björn Axén).

© Produsenten
Volumpudder:
Volumpudder:

Pure Abundance Hair Potion forandres fra pudder til krem som klemmes inn i håret. 20 g, kr 335 (Aveda).

© Produsenten

Kanskje er du også interessert i...