©tara.no

Tara nr. 8

I siste nummer av Tara møter du Mona Grudt som har full kontroll, feminist Charlotte Myrbråten, Ane Vallevik Håbjørg; den energiske forlagsredaktøren som fikk alvorlig hjerneslag, Kristine Grimseth som har fått sin narkomane datter på rett kjøl, fire kvinner som har valgt dans som levevei, Jane Fonda, og mange fler.

17. mai 2012 av Marit Lien

- Altfor mange kvinner synes det er flaut å kalle seg feminist i Norge i dag

©tara.no

- Vi må gjøre feminismen gangbar igjen, sier Charlotte Myrbråten (29).

Hun kalte Tone Damli bakstreversk etter at hun stilte halvnaken i en video, og det førte til oppslag som avkledd Tone slår tilbake mot feminister, men Charlotte Myrbråten lot seg ikke slå. I stedet gikk hun i krigen mot Dagbladet.no som hun mener er en feministversting. Charlotte er sint og tøff på vegne av oss alle. Dessuten mener hun at det først er neste år vi kan feire at demokratiet ble innførte i Norge.
Les mer i Tara som er ute nå.

- Liker å ligge i forkant av kaoset

©tara.no

Trebarnsmoren Mona Grudt (40) har kontroll.

Mona prioriterer samvær med sine smådøtre og tenåringssønnen, og en spennende yrkeskarriere. - Jeg henter mye inspirasjon fra hverdagen rundt meg og et liv som godt organisert, sier hun.
Les mer om Mona i Tara nr. 8.

- Livet skjer med oss alle

©tara.no

- Det nytter ikke å tenke for mye på det som var, sier Ane Vallevik Håbjørg.

En forandring kan skje fra ett sekund til det neste. Det har Ane Vallevik Håbjørg (46) erfart: Det ene øyeblikket er hun travel og effektiv forlagsredaktør, og superperfeksjonist på hjemme- og bortebane. Det neste ligger hun pleietrengende på sykehusets intensivavdeling etter et alvorlig hjerneslag. Om to uker kommer boken Da jeg døde om Anes vei tilbake til et mestrende liv. Med museskritt. 

Kristine Grimseths datter var narkoman

©tara.no

- Mamma reddet livet mitt, sier Carina (t.v.) om moren Kristine.

- Uten mamma hadde jeg vært død i dag. Kristine Grimseth (52) får æren for å ha fått sin narkomane datter på rett kjøl. Og morens største mareritt endte lykkelig: Datteren er i dag rusfri og har gitt henne barnebarnet Carmen.
Les historien i Tara nå.

Å leve, det er å danse

©tara.no

Fra venstre: Trine D. Cleve, Lisa Gabrielsen, Marianne Dahl, og Line Alsaker.

Lange dager og korte karrierer. SLitasjeskader og høye fysiske krav. Men også ekstrem arbeidsglede, glød og entusiasme. I Tara nr. 8 møter du ballettdanseren, poledanseren, folkedanseren og dansedommeren.

Få kontakt med din feminine intelligens

©tara.no

Livsveileder Lisbeth Linds (60) jobb er å hjelpe oss frem til vårt genuine jeg.

Mange kvinner kommer i krise når de er mellom 40 og 50 år. De føler en stor grad av tomhet - uten å skjønne hvorfor. For de har jo gjort alt "riktig": Skaffet seg en utdanning og en god jobb, fått mann og barn. Økonomien er i orden... Så hva mangler?
Se mer i Tara som er ute nå.

 

Himmelske dråper

©tara.no

Parfymens historie starter langt fra godluktene vi forbinder dem med i dag. Til å begynne med var nemlig parfymen ment for å påkalle gudene.
Les om parfymen gjennom 6000 år i Tara nr. 8.

Dietten som gir deg et lite ansiktsløft

©tara.no

Cathrine Schück (53) er Taras matcoach.

Finnes det råvarer til en ansiktsløftning i kjøleskapet ditt? - Ja, absolutt, sier den amerikanske professoren, hudlegen og slankeguruen Nicholas Perricone. Ved å spise laks, grønnsaker og frukt i tre dager oppnår du et resultat som ikke bare synes på midjen men framfor alt i ansiktet.
Se menyen for ansiktsløftningen i Tara nr. 8.

Når sjalusien tar over

©tara.no

Sjalusi er en følelse de fleste har kjent på, men få har snakket om. - Sjalusi er skamfullt, erfarer psykolog Arne Repål. Han ga nylig ut en bok om sjalusi i parforholdet.

- Mitt sexliv er erotisk og herlig

©tara.no

Jane Fonda (74) er filmaktuell med "Hva om vi alle bodde sammen?"

- Før jeg dør vil jeg lage en film som viser folk over 70 i et hett erotisk forhold. Men jeg må nok skrive det manuset selv, ler Jane Fonda. Etter tre ekteskap har hun endelig funnet lykken.

Sushi og respekt i Tokyo

©tara.no

La deg forføre av verdens største hovedstad.

Tokyos gatebilde har moderne mennesker mot en bakgrunn av blinkende neon, parker og keiserpalass. Byen viser historie og tradisjon med science fictionpreg. Den japanske kulturen har ett ben i fortiden og ett i fremtiden.

Mai Britts vei fra skygge til solskinn

©tara.no

Mai Britt Skogstad (50) fikk hjelp av Taras livsstilspatrulje.

Mai Britts nyttårsforsett var å ta bedre vare på seg selv, og ikke stadig sette andre først. Livsstilspatruljen hjalp henne med nyttige verktøy.

I tillegg gir Tara deg faste spalter om vin, film, bøker, helse og mindfullness, masse motestoff, stylist og makeupartist Vegard Storm Pedersen som hjelper deg å finne din egen stil, grilloppskrifter, interiørstoff, og mye mer. Kos deg!

©tara.no


 

 

 

1358 tar kampanje 980x120 1 alkv6mse6pucwmi7iiwphg

Innholdet fortsetter etter annonsen

Innholdet fortsetter etter annonsen

Innholdet fortsetter etter annonsen

Innholdet fortsetter etter annonsen