Treretters middag til Valentines
© Lina Eriksson/Allt om mat

Romantisk 3-retter for to

Menyen for Valentines Day inneholder de beste afrodisiakum som finnes. Overrask med østers, reker, sjokolade og champagne!

24. januar 2017 av Gunilla von Heland

Østers, kaviar, hummer, safran og sjokolade - alle er de forfør­ende råvarer i denne romantiske menyen. Østers pleier man å kalle et afrodisiakum - et middel som fremkaller lyst - på grunn av østersens høye innhold av sink. Sink er nemlig viktig for å opprettholde eller forhøye nivået av testosteron. Også rogn - her i form av lakserogn eller Limfjordkaviar - er rik på sink.

Mørk sjokolade frigjør dopamin og hjelper til med å forhøye produksjonen av serotonin, noe som man mener øker følelsen av velbehag.

Hvor vellykket måltidet vil bli avhenger likevel mest av nese, øye og gane - og naturligvis at man inntar middagen med den eneste rette! Å være ekstra nøye med å velge gode råvarer og dekke bordet ekstra lekkert, anbefales også for alle som er ute i et romantisk ærend…

Klikk på bildene under for oppskrifter!

 

© Lina Eriksson/Allt om mat

Kanskje er du også interessert i...