© Ulrika Pousette

Ristet havremüsli

23. november 2015 av Ulrika Davidsson

Lag din egen, sunne havremüsli, og oppgrader frokosten mange hakk! Denne porsjonen er nok til frokost i flere dager.

 

3 dl havregryn (event. glutenfrie havregryn)
1 ss flytende honning
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 dl paranøtter uten skall
1 dl solsikkefrø
1 dl mandelflak
1 dl revet kokos
1 dl tørkede morbær
1 dl tørkede gojibær

Slik gjør du:
1. Stek havregrynene i en tørr stekepanne i noen minutter.

2. Drypp over halvparten av honningen og strø over halvparten av kanel og kardemomme. Bland godt og legg alt over på et bakepapir for å avkjøle.

3. Kvern paranøttkjernene i en kjøkkenmaskin eller med kaffekvern, og ha i en tørr stekepanne sammen med solsikkefrø og mandelflak.

4. Strø over resten av kanel og kardemomme og drypp resten av honningen over. Rist det forsiktig, la det avkjøles, og bland deretter med de stekte havregrynene.

5. Ha til slutt i revet kokos, morbær og gojibær. Bland alt godt, og oppbevar myslien tørt i en bolle.

Kanskje er du også interessert i...