© Inger Marie Grini

Mojitos med tranebær og brunt sukker

En frisk drink som er god både før og etter middagen.

1. desember 2015 av Linda Elmin

Mojitoens hemmelighet er sukkeret og kun det beste er godt nok. Tranebær sørger for en frisk farge og litt ekstra julestemning.

 

10 porsjoner

10 lime, kuttet i 8 båter

Ferske tranebær

En liten bukett fersk mynte

10 ss demerara sukker

En stor pose is

500 ml god kvalitets rom

Legg en limebåt, noen få tranebær, en klype sukker og noen mynteblader i hvert glass. Bruk en ’cocktailmuddler’, eller enden på en tresleiv, for å forsiktig knuse lime, tranebær, sukker og mynte sammen i glasset til all juice har blitt klemt ut av limen og sukkeret har begynt å gå i oppløsning.

Ta en pose med is ut av fryseren. Legg posen i et kjøkkenhåndkle og slå posen med en kjevle til alt er knust. Fyll hvert glass opp med is. Hell 50 ml rom i hvert glass og topp med sodavann. Rør rundt i glasset til alt er godt blandet. Server med et par mynteblader og sugerør.

Tips: Lag ferdig glassene med lime tranebær, sukker og mynteblader, sett disse kjøleskapet til du er klar til lage drinkene.

Kanskje er du også interessert i...