HYLLES:
HYLLES:

I spissen for Norges første økologiske gourmet­restaurant er kjøkkensjef Esben Holmboe Bang, (til venstre) som opprinnelig kommer fra Danmark.

© Esten A. Borgos

Maaemo får tre Michelin-stjerner

Norge fikk to nye Michelin-restauranter, se hvilke her.

24. februar 2016 av Martine Haug Nysether og Dina Lyshaug

Onsdag morgen ble den andre nordiske prestisjefylte hotell- og resturantguiden presentert i København.

Fra før hadde Norge tre restauranter som tilsammen delte fire Michelin-stjerner. Maaemo med sine to stjerner, Bernt Stiansens gourmetrestaurant Statholdergaarden og Fauna.

I år fikk Oslo-restauranten Kontrast sin første stjerne, det samme gjorde restaurant RE-NAA i Stavanger - og ble dermed den første restauranten utenfor Oslo i Norge som fikk stjerne.

Ikke nok med det. Maaemo som har hatt to stjerner siden 2012 fikk i dag tre stjerner. Oslo-restauranten er en hel-økologisk, nordisk gourmetrestaurant.

Nå kan du lage Maaemo sin deilige is! Klikk her for oppskrift og fremgangsmåte.

 

Dette betyr Michelin-stjernene:

  • Tre stjerner i Guide Michelin betyr at en restaurant er «verdt en reise i seg selv».
  • To stjerner betyr at restauranten er «verdt en omvei».
  • Mens én stjerne betyr at det er en «eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

Fakta om Michelinguiden:

  • Første gang utgitt i 1900 i Frankrike av brødrene André og Edouard Michelin for å hjelpe bilister med å finne veien, få service til bilen og et hotell å sove på.
  • Verdens kanskje aller mest kjente restaurantguide.
  • Mens maten bedømmes med stjerner, er det bestikksymbolet som står for miljø og service.
  • Restaurantene besøkes av anonyme inspektører en eller flere ganger. De identifiserer seg aldri før de har spist maten og betalt regningen. Inspektørene har ofte utdannelse og erfaring fra restaurant- eller hotellskoler.
  • I 2015 kom den første utgaven av den nordiske hotell- og restaurantguiden under navnet «Michelin Guide Nordic Cities 2015». I år byttet guiden navn til «Michelin Nordic Guide 2016».

Kanskje er du også interessert i...