Fargerik salat:
Fargerik salat:

Lag en deilig og mettende salat som er proppfull av sunne næringsstoffer.

© Berit Nordstrand

Asiatisk kålsalat

Supergrønnsaken kål er kalorifattig, rik på fiber – og derfor gunstig for alle som er opptatt av vekten.

25. juli 2016 av Berit Nordstrand

4 porsjoner


Du trenger:

2 ts gresskarfrø, ristet

400 g rødkål, tynt strimlet

1 middels stor fennikel, i svært tynne skiver

100 g sukkererter, skåret i tynne strimler på langs

100 g rød paprika, uten frø, skåret i tynne strimler

100 g gule babyplommetomater eller cherrytomater, i små båter

4 vårløk, finhakket

1 rød chilli, finhakket (ta bort frøene hvis du ikke vil ha en sterk salat)

1 håndfull friske korianderblader


Dressing:

6 ss extra virgin olivenolje

1 ts sesamolje

2 ss eplecidereddik

1 ss frisk sitronsaft

1 ss flytende honning

1 ss lett soyasaus

3 omdreininger på pepperkvern

 

Slik gjør du:

1. Rist gresskarfrøene i en liten, tørr stekepanne på middels varme til de er gylne. Sett dem til side til avkjøling.

2. Bland alle grønnsakene og frukten sammen i en stor bolle.

3. Visp alle ingrediensene til dressingen sammen for seg og hell den over salaten. Bland godt og la salaten stå i 15 minutter for å trekke til seg dressingen.

4. Vend salaten igjen like før servering og dryss gresskarkjerner og hakket koriander på toppen.


Salattips! 

Hvis du får tak i det, kan du også pynte med en blanding av ristede svarte og hvite sesamfrø og malt Nori (tørket tang). Denne salaten er perfekt som tilbehør til grillet fisk, fjærfe og kjøtt.

Oppskriften er fra boken «En ny start» av Berit Nordstrand.

Kanskje er du også interessert i...