Middag i fryseren:
Middag i fryseren:

Visste du at pasta er en av flere matvarer som har lang holdbarhet i fryseren?

© Getty Images

6 matvarer du ikke visste du kunne fryse ned

Rester etter middagen? Kokt pasta og avokado er matvarer du fint kan oppbevare i fryseren!

26. september 2016 av Martine Haug Nysether

Stadig flere er blitt mer opptatte av å bruke opp mat – og det finnes mange oppskrifter hvor nettopp restemat kan benyttes.

Likevel kaster vi nordmenn over 230 000 tonn mat hvert år som kunne ha vært spist (!!), ifølge matvett.no. 

Reduser matsvinnet ved å fryse ned maten du ikke rekker å spise før holdbarhetsdatoen utløper. Visste du at for eksempel rester fra pastamiddagen du kastet i forrige uke, fint kunne ligget i fryseren nå?

Magasinet Liv har samlet en liste over matvarer som vi ikke trodde kunne fryses.


1. Avokado

Skjær avokadoen i to, og fjern både skallet og kjernen. Hell sitronsaft over avokadoen og legg den i en frysepose i fryseren. 

Avokadoen holder seg i fryseren i opptil seks måneder.

Vår favoritt-oppskrift: Bakt avokado med egg


2. Maiskolber

Gå til innkjøp av ferske maiskolber – og ha dem tilgjengelig hele året! Legg de nyinnkjøpte maiskolbene i fryseposer og legg de i fryseren.

De holder seg i opptil ett år. 


3. Kokt pasta

Hell litt olivenolje over pastaen mens den fortsatt er varm og la den kjøle seg helt ned.

Pastaen helles deretter over i en frysepose og legges i fryseren, hvor den kan oppbevares i opptil to måneder.

Når du tar pastaen opp av fryseren igjen, skal du la den tine i kjøleskapet. Deretter kan du varme pastaen i mikroovnen.

Vår favoritt-oppskrift: Pasta med ruccolapesto på 15 min


4. Potetmos

Rester igjen etter middagen? Legg potetmos i poser og plasser dem i fryseren.

Der holder den seg i opptil to måneder. 

Vår favoritt-oppskrift: Svenske kjøttboller med potetmos


5. Hummus

Hummus er ikke bare supersunt og vanvittig godt – den kan også oppbevares i fryseren. Legg hummusen i en boks og hell litt olivenolje over.

Hummusen kan oppbevares i fryseren i opptil fire måneder. La hummusen tine i kjøleskapet før servering.

Vår favoritt-oppskrift: Varm quinoasalat med sprø grønnsaker og rødbetehummus


6. Melk

Hell melken over i en flaske, men ikke fyll beholderen helt opp – melken utvider seg nemlig når den fryses

Du kan oppbevare melken i fryseren i opptil tre måneder, men vær oppmerksom på at konsistensen kan være litt kornete å drikke etter at den har vært fryst ned.

Men du kan fint bruke den til matlaging og baking.

Kanskje er du også interessert i...